Prati nas

Vijesti

Konačno

U Zagrebu je opet moguće ZET-ovu kartu kupiti mobitelom

Građani uplaćuju na osobne račune proizvoljni iznos, koji se odbija prilikom svakog plaćanja karte (4 kn za 30 min). Na mobitelu se odbrojavaju minute do poništenja karte, a putnici kontroloru pokazuju QR kod za provjeru.

Objavljeno

|

Aplikacija za plaćanje karte u tramvajima
Tomislav Tomašević (foto: zagreb.hr)

Davno ugašena mogućnost kupovine karata za javni prijevoz putem mobitela opet je dostupna Zagrepčanima.

Naime, kupnjom tramvajske karte, gradonačelnik Tomislav Tomašević predstavio je danas besplatnu aplikaciju “Moj ZET” za još dostupnije i jednostavnije plaćanje zagrebačkog tramvajskog i autobusnog prijevoza. Aplikacija je već danas dostupna u trgovini aplikacija za sustav android, a od sutra bi trebala biti dostupna i za korisnike Apple uređaja.

Sustav funkcionira kao prepaid usluga, što znači da će građani na svoje račune uplaćivati proizvoljni iznos od kojega će se prilikom svakog plaćanja digitalne karte odbijati njena vrijednost (za 30 minuta vrijednost ostaje 4 kune). Prilikom kupovine karte na ekranu mobitela počet će odbrojavanje minuta do njenog konačnog poništenja. Kontroloru će putnici na zahtjev pokazati ekran mobitela na kojem će stajati i QR kod za provjeru valjanosti karte.

“Kupnja tramvajske i autobusne karte putem mobilnog uređaja jedan je u nizu projekata digitalizacije gradskih i komunalnih usluga”, poručio je Tomašević najavivši i daljnju modernizaciju ZET-a. Kako je rekao, pri kraju je javna nabava za kupovinu 20 novih tramvaja čime će se nakon 20 godina napokon početi obnavljati tramvajski vozni park ZET-a.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.