Prati nas

Show

Nepopravljiv je

Djeca Roda Stewarta: Tata, nakon dva raka i zadnje operacije – idi u mirovinu!

Djeca 78-godišnjeg rokera Roda Stewarta uznemirena su zbog životnog ritma koji si njihov otac i dalje nameće. Mole ga da se nakon dva izazova s rakom i operacije zamjene koljena, napokon umirovi.

Objavljeno

|

Kako skratiti liste čekanja?
Rod Stewart (screenshot: SkyNews)

Britanski pjevač Rod Stewart (78), osim što i dalje nastupa svom žestinom, nije bezbrižan ni u privatnom životu. Ima osmero djece s pet različitih žena, iza njega su ljubavni skandali, eksperimenti s drogom, teške bolesti.

Bilo bi posve razumljivo da kaže da se umorio i da ode u mirovinu, no njemu to ne pada na pamet. Djeca su zbog toga krajnje uzrujana. Ne znaju koliko dugo još, u ovoj životnoj dobi, može izdržati istim tempom. Zabrinutost je sasvim razumljiva ako znamo da je glazbenik prošao previše bolnica uslijed borbe s dva raka, a sada ima i umjetno koljeno. Nedavno je dobio i trećeg unuka pa bi svi voljeli da neko vrijeme provodi s mališanima.

Prema riječima obiteljskog prijatelja, javlja DailyMail, ozbiljno ga mole da u svojoj dugogodišnjoj rock karijeri napokon stavi “točku na i” te da se usredotoči na obitelj i svoje zdravlje. Posebno ih brine pjevačeva svjetska turneja koja počinje 24. lipnja.

Oglas

“Djeca su, normalno, zabrinuta za njega, žele da se prestane baviti glazbom i da se umirovi, naravno, pod vlastitim uvjetima. Žele da vrijeme koje mu je preostalo posveti ulozi oca i djeda”, rekao je obiteljski prijatelj. Da su vapaji djece opravdani, govori i podatak da bi na turneji Rod Stewart trebao održati čak 40 koncerata.

Neumoran i nedokaziv

Zanimljivo je da je roker nedavno izjavio da će s ovom turnejom završiti sa svojim rock nastupima te se obitelj ponadala da je spreman usporiti tempo. No, ubrzo potom je objavio da još nije spreman za usporavanje, niti je voljan otići u mirovinu. “Želim ići dalje, želim raditi jazz. Trebam promjenu”, izjavio je glazbenik u nedavnom intervjuu za britanske medije.

“Rod zapravo ne želi stati, on jednostavno ne zna kako ne stvarati glazbu. Glazba je njegov život. Želi je stvarati zauvijek i vjeruje da ga njegovi fanovi i dalje trebaju”, rekao je izvor blizak rokeru.

Problemi sa zdravljem

Rodovi problemi sa zdravljem započeli su još 2000. godine kad mu je dijagnosticiran rak štitnjače, nakon čega su mu liječnici odstranili tumor. U svojoj je autobiografiji opisao da nikad nije bio tako uplašen i ranjiv kao tada. 

Gotovo dva desetljeća kasnije, rak se vratio – ovaj put mu je otkriven vrlo agresivan rak prostate. Godine 2019., Rodova supruga Penny Lancaster (52) – s kojom ima sinove Alastaira (18) i Aidena (13) – otkrila je da ga je spasilo samo to što je taj rak otkriven na vrijeme. Nije bio operabilan jer se već malo bio proširio, pa je tri mjeseca išao na intenzivna zračenja, no bolest je sada, srećom, u remisiji. 

Te iste godine legao je na kirurški stol – zamijeniti je morao kompletno koljeno. “Cijeli sam život igrao nogomet, to je posljedica toga. Koljeno je sada dobro, ali me nakon operacije muči skočni zglob pa i to moram riješiti. Onda ću tek imati lijepu ravnu mogu i moći ću trčati”, rekao je za medije. 

Navjerojatne vježbe

Koliko je nevjerojatan i uporan, govori i izjava koju je dao njegov trener: “Radimo neke nevjerojatne vježbe u bazenu koje nisu samo plivanje gore-dolje, već su to gotovo vojničke vježbe. Rod vadi cigle s dna bazena, potom hoda kroz vodu držeći ciglu iznad glave.” Pa gdje će mu biti kraj!?

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.