Prati nas

Vijesti

Realno stanje

Spajić objasnio Crnogorcima: Mirovinski fond zapravo nije fond

“PIO fond je u biti prestao postojati 2009. godine, odnosno ne funkcionira kao fond, već je jedna od 94 proračunske jedinice u sustavu riznice države”

Objavljeno

|

Što će Milojko Spajič učiniti s penzijama?
Milojko Spajić (screenshot: RTCG)

Fond mirovinskog i invalidskog osiguranja (PIO) nastavit će postojati i isplaćivati ​​mirovine i nakon implementacije programa Europa sad 2.0, najavio je čelnik pokreta Europa sada Milojko Spajić.

“PIO fond je 2009. godine u biti prestao postojati, odnosno ne funkcionira kao fond, već je jedna od 94 proračunske jedinice u sustavu državne riznice”, naveo je Spajić na svom Twitter profilu.

Kako je dodao, spomenuti fond je protočni bojler trezorskog sustava države Crne Gore koji prima novac iz trezora i koji dijeli mirovine umirovljenicima.

“Fon investira novac, a Fond PIO od 2009. godine nema te funkcije da investira novac građana. On samo prima novac iz trezorskog sustava i potpuno je nebitno dolazi li taj novac od PDV-a, akciza, carina ili doprinosa. Vi možete na autobusu napisati Coca Cola, ali to je i dalje autobus. Nebitno je kako se on zove. Dakle, to nije fond. On će i dalje distribuirati mirovine, nevažno od toga hoće li biti doprinosa ili ih neće biti.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.