Prati nas

Ljubav

Ljubav je ljubav

Starija sam 28 godina od njega, ne želim djecu. Možemo li uspjeti?

Objavljeno

|

Starije žene i mlađi muškarci u ljubavi
ilustracija: S. Bura/mj

Razlika u godinama, kada je žena znatno starija od muškarca, s vremenom je postala društveno prihvaćenija. Doduše, ne toliko kao potpuno prihvaćena veza starijih muškaraca s mladim djevojkama. To znači da je pred starijim ženama koje izlaze s mladim muškarcima puno više izazova, zbog čega mnoge odbacuju ljubav i potencijalno kvalitetnu romantičnu vezu, pa čak i brak.

Jedna od takvih žena, koja se bori s vlastitim nesigurnostima i društvenim predrasudama, svoj je odnos opisala popularnoj kolumnistici i savjetnici Amy Dickinson, čije savjete prenose brojni portali. Kaže da ima 56 godina, a razvela se nakon 23 godine braka.

“Većinu vremena je to bio odličan brak. Odgojili smo dva dobra sina od 22 i 24 godine. Ali i sadašnji život je fantastičan. Izgledam kao da imam 40 i osjećam se odlično. Muškarci mi se udvaraju, ali najčešće me ne privlače. Zabavljam se bez obveze, odlazim na plesove i bavim se drugim zdravim aktivnostima”, kaže čitateljica.

Nedavno je upoznala muškarca koji je upola mlađi od nje – ima 28 godina. “On je artikuliran, inteligentan i ima karakter. Među nama postoji privlačnost. Njegova majka je godinu dana starija od mene i inače bih mislila da je takav odnos smiješan.”

“Raspravljali smo nadugo o tome, još se upoznajemo i nismo bili fizički intimni. Rekla sam mu da ne namjeravam imati još djece, ali on je rekao da živi život u trenutku, s djecom ili bez njih”, opisuje ova nesigurna 56-godišnjakinja i pita: “Osjećam kao da nešto ne vidim u tom odnosu, kao da mi promiče. Ako ovo preraste u ljubav, koje su mi opcije?”

“Grrrrr! Zarežite i zgrabite ga!”

Savjetnica Amy Dickinson u ovakvom odnosu vidi više prednosti nego nedostataka. “Djelujete kao emocionalno zdrava i zrela žena. On djeluje kao da nije vjetropir. Da je on 56-godišnji muškarac, a vi da ste 28-godišnja žena, svijet bi mu čestitao na osvajanju mlađe partnerice. I zato vam čestitam; i vama i njemu.”

“Jedini problem bi mogla biti reakcija vaših sinova. Mogli bi imati ozbiljna pitanja u vezi s razvojem događaja. Ako je tako, oboje ćete morati riješiti moguće nesuglasice s njima. Budite otvoreni, imajte razumijevanja i pristupite im s poštovanjem”, kaže Dickinson uz napomenu da čitateljica i njen partner također imaju pravo očekivati otvorenost, poštovanje i razumijevanje od njenih sinova.

“Ova veza možda neće dugo trajati zbog znatne razlike u godinama i nerazumijevanju stvari koje su vam važne. Primjerice, možda ćete ga iznenaditi informacijom da je Paul McCartney jednom davno svirao u grupi koja se zvala The Beatles. Što se ostalog tiče, zarežite kao prava puma i uživajte”, zaključuje Dickinson.

Za one koji žele znati više

U žargonu se pumama nazivaju žene koje se romantično ili karnalno zabavljaju s muškarcima znatno mlađima od sebe.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.