Prati nas

Ljubav

Sretno mladencima!

Tinejdžeri koji su u vezi bili 1950-ih izgubili su kontakt. Nakon 63 godine, opet ljubuju

Dvoje tinejdžera koji su bili zaljubljeni u srednjoj školi 1950-ih, prekinuli su nakon nekoliko godina i nisu se vidjeli sve do lani. Sada su novopečeni bračni par i dijele ljubav koja je procvjetala 63 godine nakon što su se prvi put upoznali!

Objavljeno

|

Caroline Reeves i Eddie Lamm (screenshot: CBS)

Američki ljubavni par, Caroline Reeves i Eddie Lamm, sa svijetom su podijeli svoju ljubavnu priču koja grije oko srca i svjedoči da za pravu ljubav doista nikad nije kasno.

“Osjećamo se ponovno mladi”, rekla je za CBS news Caroline koja je ovih dana proslavila 82. rođendan, “Kažem vam, ni kad ste u osamdesetima ne morate se osjećati starima. Nas dvoje svoje umove održavamo aktivnima, krećemo se, zabavljamo, smijemo, zadirkujemo i jednostavno smo odlučili živjeti najbolji život koji možemo.”

Ako se vratimo do fatalnog susreta, u 1956-tu, Elvis je bio na top ljestvicama, a predsjednik Dwight D. Eisenhower u Bijeloj kući. “Kada sam je vidio, sve je bilo gotovo”, rekao je Eddie, koji sada ima 85 godina. A Caroline je mislila da je on najslađi dečko u kampusu.

Željela prsten, dobila pomfrit

Ona je tada priželjkivala njegov školski prsten (prsten koji tradicionalno nose američki maturanti, a koji su si zaljubljeni parovi razmjenjivali odnosno poklanjali). No, sve što joj je tada kupio bili su pomfrit i Coca Cola.

“Ja sam bila osoba koja bi se, da sam dobila njegov školski prsten, veća tada njemu obvezala za cijeli život”, rekla je. Ali nije dobila prsten – barem ne tada.

Eddie je nakon mature bio vrlo ambiciozan i postavio si visoke ciljeve u američkom zrakoplovstvu, a Caroline je još trebala odraditi zadnju godinu srednje škole. Budući da on nije mogao pronaći prave riječi za uljudan oproštaj, nije rekao ništa. “Dovezli smo se ispred njezine kuće i pitao sam je mogu li je poljubiti. Poljubio sam je, rekao laku noć i nismo ni slutili da je to posljednji poljubac u idućih 63 ili 64 godine.”

Caroline je na to rekla: ”Te večeri nije me pitao hoćemo li ponovo izaći, nije me pozvao u kino, nije pitao može li me vidjeti prije nego što ode… Izašla sam iz auta, potrčala prema stepenicama, zalupila vratima, popeo se u sobu i cijelu noć plakala. To je bilo to.”

Svatko svojim putem

Njihovi su životi tada krenuli potpuno različitim putovima. Ona je postala Miss Nashville 1959., a dvije godine kasnije, 1961., oboje su se oženili drugim osobama. Caroline se udala za Charlesa Wallacea, a Eddie za Polly Piper. Eddie je nastavio službu u američkom zrakoplovstvu, a Caroline je putovala svijetom – bila je dizajnerica interijera, pisala za časopise i napisala tri romana.

U prosincu 2021. godine, Eddijeva supruga Polly, majka dvojice njihovih sinova, umrla je od ALS-a (Amiotrofična lateralna skleroza). Bili su u braku gotovo 60 godina, a u Pollyinim posljednjim godinama života Eddie je skrbio o njoj. “To samo pokazuje njegovu snagu i koliko je ovaj čovjek dobar”, rekla je Caroline.

Nakon što njen brak s Wallaceom završio 1980-ih, udala se za drugog muškarca po imenu George Kennedy, koji je umro 2001. godine. Caroline je rekla da je često tijekom svog života razmišljala o tome kako je Eddie, a Eddie je rekao da je i on razmišljao o tome kako je Caroline.

Devet telefonskih poziva

U travnju 2022. Eddie je živio u Kaliforniji, a Caroline u Nashvilleu. “Odjednom kao da me nešto pogodilo. Rekao sam si: ‘Moram je nazvati'”, otkrio je Eddie. Pokušao je devet puta prije nego što ju je konačno dobio.

“Nakon drugog dana razgovora, postalo je nam ugodno čuti se. Bilo je nekako prirodno. Treći dan, te treće noći, rekao mi je da me još uvijek voli. I znala sam da mi se život promijenio. A onda je nazvao iduće jutro i ispričao se zbog toga što je bio izravan.” Ali Caroline nije krila da je njegov izljev ljubavi ono što je htjela čuti, pa je on brže-bolje odletio u Nashville da je vidi.

Ovaj put ona je bila za upravljačem, otišla je po njega u zračnu luku. “Zavirio je u moj auto i ja sam ostala bez daha”, rekla je “Nikada nisam doživjela ništa slično u cijelom svom životu. Ne mogu to čak ni objasniti. Brzo sam izašla iz parkirališta zračne luke, vozila uokolo i prvo mjesto gdje sam mogla stati bilo je parkiralište tvrtke FedEx. I to je bila skladišna zgrada koja je noću zatvorena, ali su oko nje bila jaka sigurnosna svjetla. Stala sam tu sa strane, izašla iz auta, skakala okolo i kad je i on izašao, zagrlili smo se i poljubili, sjećam se da sam gledala prema tim reflektorima i da su se insekti vrtjeli oko lampe.”

Nakon što je Eddie stigao u Nashville, čekao je pet dana prije nego što ju je zamolio da se preseli k njemu u Kaliforniju. Tri mjeseca kasnije, u dobi od 84 godine, zaprosio ju je. Planirao je dati joj majčin prsten, ali Caroline mu je rekla da je previše dragocjen i da ga mora sačuvati za jednu od unuka. Umjesto toga, poželjela je njegov školski prsten koji sada i nosi.

To što su ponovo pronašli ljubav nazvala je čudesnim. “I stalno smo pitali Boga zašto nas je opet spojio. Sada znamo odgovor: da brinemo jedno o drugome”, rekla je Caroline.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.