Prati nas

Vijesti

Javnozdravstvena akcija

U subotu 17. lipnja na Bundeku besplatno pregledajte madeže

Madeži su često prisutni na našoj koži i većina njih je dobroćudna. No manji broj ih je zloćudan i nužno ih je što ranije detektirati kako bi se izbjegla po život opasna stanja.

Objavljeno

|

Gdje pregledati madeže?
foto: Tommaso Novi/Scopio

20 liječnika stručnjaka dermatologa pregledavat će građane, bez uputnice, sutra (17. lipnja), od 10:00 do 17:00 sati na SRC Bundek, nasuprot Centra Bundek. Prilika je to da Zagrepčani, osim specijalističkog pregleda, dobiju i informacije o tome kako se zdravstveno prihvatljivo ponašati tijekom ljeta i pojačanog UV zračenja.

Akcija “Djeluj sada!” je najposjećenija javnozdravstvena akcija besplatnih preventivnih pregleda madeža za koju nije potrebna prethodna predbilježba i za građane je potpuno besplatna.

Organizatori akcije su Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom u suradnji s Udrugom za prevenciju tumora i drugih bolesti kože „Zdravi pod suncem“, Klinikom za kožne i spolne bolesti Kliničkog bolničkog centra „Sestre milosrdnice“, Referentnim centrom za melanom Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, Klinikom za dermatovenerologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb, Klinikom za tumore i Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb te Međunarodnom udrugom studenata medicine Hrvatska – CroMSIC.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.