Prati nas

Vijesti

Kriza je gotova

Medved: Danas su porasle mirovine za 63.000 branitelja i pripadnika HVO-a

To su samo neki od pokazatelja konkretne potpore braniteljsko-stradalničkoj populaciji, naglasio je Medved.

Objavljeno

|

Božićnica za umirovljenike
foto: Markus Spiske/Unsplash

“Naša Vlada pokazala je svojim odnosom prema hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata da je za nas to sudbonosno, najteže razdoblje novije hrvatske povijesti temelj naše državnosti”, rekao je ministar branitelja Tomo Medved.

Ministar je povodom Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije u Svetom Ivanu Zelini pobrojao najvažnije rezultate svog resora u proteklih sedam godina mandata Plenkovićeve vlade.

“Sustavno ispravljamo i nepravde nanesene braniteljima te smo 2017. ukinuli kriznu mjeru 10-postotnog umanjenja dijela braniteljskih mirovina, a nakon više od 12 godina ukidamo i posljednju ‘kriznu mjeru’ iz 2009. godine, koja će se realizirati u dva navrata”, rekao je ministar branitelja.

Riječ je, podsjećamo, o nametu kojeg su branitelji prozvali “Kosoričin porez”, budući da ga je uvela tadašnja premijerka i šefica HDZ-a Jadranka Kosor. Prvih pet posto ukida se s današnjim danom, kazao je ministar, čime će više od 63 tisuće hrvatskih branitelja i pripadnika HVO-a imati veće mirovine.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.