Prati nas

Povjerljivo

Zrnca mudrosti

‘Snaha je užasna prema mom sinu, ne mogu to više gledati. Što učiniti?’

Malo je svekrva koje će otvoreno priznati da ne vole snahu. No posebno će ih povrijediti ako osjete da snaha vrijeđa ili ponižava njihovog sina ili se svađalački ponaša prema ostatku suprugove obitelji.

Objavljeno

|

Snaha ponižava mog sina
ilustracija: S. Bura/mj

“Ne volim svoju snahu. Prema mom sinu ponaša se užasno, a nepristojna je i prema mojoj kćeri. Što bih trebala učiniti?” Pitanje je to koje u malo riječi zorno dočarava narušene obiteljske odnose. Svekrva koja ga je postavila na platformi za dijeljenje znanja Quora dobila je sijaset odgovora, a mi ćemo prenijeti neke koje su čitatelji ocijenili najboljima i najmudrijima.

Sjedni i čekaj

“Izbjegavaj je kad god možeš i budi ugodna kad ne možeš. Roditelji mog muža nisu voljeli njegovu prvu suprugu, ali nikada to nisu pokazivali. Kada su se konačno razveli, čvrsto su stali na njegovu stranu a on se iznenadio njihovom srećom zbog snahina odlaska”, napisala je najbolje ocijenjena komentatorica.

U svojem komentaru dodaje: “Njihova podrška mu je bila mnogo vrjednija jer nije bila kontaminirana neugodnom prošlošću opterećenom sukobima. Budi tiho i strpi se. Možda postoje razlozi zbog kojih je voli, a koje ti ne vidiš, i nema smisla otežavati sukobima njegov život, ako već ima dovoljno svojih problema.”

Oglas

Ne guraj nos gdje mu nije mjesto

“Postoje dvije strane svake priče. Možda ti se ona ne sviđa jer ona nije ti. Postoji razlog zašto je tvoj sin oženio nju. Svekrve se ne bi trebale miješati u brakove. Moja svekrva iskoristi svaku priliku da me oblati, unatoč tome što sam jako ljubazna i što sam joj podarila dvoje unučadi. Zašto to radi? Zato što dolazimo iz različitih kultura i različito kuhamo. Da sam na tvom mjestu, bavila se svojim poslom. Tvoj sin ju je izabrao za suprugu. Ne možeš mu reći da je napusti, čak i ako je neugodna ili nije. Njegov život, njegov izbor”, napisala je iz vlastitog iskustva druga komentatorica.

Prve godine su uvijek teške

U savjetovanje s uključio i jedan muškarac. Kaže, bolje je ugristi se za jezik, nego narušiti odnose za cijeli život. “Moj otac je pokazao toliko mudrosti u našim ranim godinama jer nije iznosio svoje mišljenje o uobičajenim problemima u mom braku. Zahvaljujući tome, uživali smo u 55 godina zajedničkog života i shvatili smo da su prve godine bile vrijeme sudaranja ega i usklađivanja osobnosti”, stoji u tom mudrom komentaru.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.