Prati nas

Vijesti

Oluja

Zagreb će srušena stabla podijeliti socijalno ugroženima za ogrjev

Unatoč velikoj šteti, u Zagrebu ne može biti proglašena elementarna nepogoda jer je šteta ispod razine zakonskih uvjeta za njeno proglašenje.

Objavljeno

|

kad će se dijeliti drva srušena u nevremenu?
foto: Sandro Bura

“Srušena i oštećena stabla koja se nakon nevremena uklanjanju s gradskih javnih površina, dijelit će se za ogrjev našim sugrađanima kojima je to najpotrebnije”, objavio je Grad Zagreb. Kako najavljuje gradonačelnik Tomislav Tomašević, u pripremi je javni poziv i izrada kriterija za podjelu.

Tomašević je najavio da će Grad ove zime, ukupno 2700 stabala zamijeniti novima. Napomenuo je da će se uz to, ići i na dodatnu sadnju stabala u borbi protiv klimatskih promjena. 

“Procjena je bila da, kada bi sam Zrinjevac sanirao posljedice, da će to trajati šest mjeseci. Ali kako bismo ubrzali taj proces, angažirat ćemo kooperante pa se nadam da će taj posao biti završen do rujna”, kazao je ranije.

Unatoč velikoj šteti, u Zagrebu ne može biti proglašena elementarna nepogoda jer je šteta ispod razine zakonskih uvjeta za njeno proglašenje. S Vladom se pronalazi model koji će omogućiti da građanima isplati znatnija financijska sredstva. 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.