Prati nas

Vijesti

Berba

Koliko se može zaraditi od skupljanja boca u Njemačkoj? Puno više nego u Hrvatskoj!

Čak je i skupljanje povratne ambalaže puno isplativije u Njemačkoj. Po boci se dobije čak 3 i pol puta više!

Objavljeno

|

Isplati li se skupljati boce u Njemačkoj?
ilustracija: mj/mojeverijeme

Novim pravilnikom o ambalaži, koji bi na snagu trebao stupiti 1. siječnja 2024.godine, njemačke vlasti uvode povratnu naknadu i za ambalažu s mliječnim napitcima, kave, sokova u tetrapaku. Pravilnik se odnosi na pića s udjelom mlijeka od najmanje 50 posto, kao i na pitke jogurte i kefire, prenosi Fenix magazin.

Mješoviti mliječni proizvodi vlastitih robnih marki Aldi, Lidl, Rewe i Co. također su zahvaćeni novim pravilnikom o ambalaži. No čisto mlijeko u plastičnim bocama više neće podlijegati povratu ambalaže.

Povratna naknada iznosit će 25 centi, što je nemjerljivo više od hrvatskih 7 centi. Novim pravilnikom o ambalaži su zahvaćena slijedeća pića: sokovi od povrća, voćni sokovi, voćni nektari, voćni gaziran
smoothie, mineralna voda, izvorska voda, stolna voda, energetska pića, pivo, miješana pivska pića
alkoholna miješana pića, cider (pjenušavo vino od jabuke) i jabukovača.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.