Prati nas

Stil i ljepota

Twiggy(73): ‘Nakon smrti prvog muža, s drugim sam bila pametnija’

Velike plave oči, duge trepavice i kratka kosa – takvu Twiggy sve starije generacije pamte kao najpoznatiji model iz sredine šezdesetih. Nakon modelinga, početkom ’70-tih, okrenula se i glumi i pjevanju. Kasnije je pokrenula i svoju modnu liniju odjeće, a još uvijek piše blog. Ovaj put je slavna Britanka za Good Housekeeping podosta redaka posvetila i uspješnom, 38 godina dugom braku.

Objavljeno

|

manekenka Twiggy
Twiggy (screenshot: Lorraine/Youtube)

Twiggy, rođena po imenu Lesley Hornby, danas ima 73 godine. Upravo je ona ta manekenka koja je u modu uvela mršavost – i danas je njegovana i iznimno vitka.

Prošla je u životu kroz nekoliko ljubavnih drama. Prvog supruga Michaela Witneyja izgubila je kada je iznenada preminuo 1983. godine od posljedica srčanog udara. Bio je to udarac nakon kojeg je često govorila da je ojačala i da je gotovo ništa više ne može tako slomiti. U tom je braku dobila i kći Carly (45), i iako u trenutku kad je umro nisu bili u najboljim odnosima, uvijek ponavlja da joj je bilo neopisivo teško izgubiti ga.

Druga bračna sreća

Twiggy je upravo izašla na naslovnici magazina Good Housekeeping za rujan gdje se u intervjuu osvrnula na drugi brak sa suprugom Leighom Lawsonom (78). Zajedno su, kad braku pridodamo tri godine veze, punih 38 godina.

Za glumca se udala 1988., pet godina nakon smrti svog prvog supruga. Njezin drugi suprug je, otkrila je, kad su vjenčali iza sebe također imao loših ljubavnih iskustava. ”Baš smo zato od samog početka bili malo nježniji jedan prema drugome. Od kad smo počeli vezu, prošlo je 38 godina, pa to je zastrašujuće, kako vrijeme leti. Pretpostavljam da sreća ima puno veze s bračnim uspjehom”, istaknula je Twiggy svjesna da mnoge veze i brakovi počinju idilično, a onda se tek s vremenom pokaže prava dubina zajedništva.

”Kad nekoga upoznaš nikad ne znaš kako će sve ispasti i što će ti život donijeti. Mi smo oboje prije nego što smo upoznali prošli kroz veze koje iz raznih razloga nisu uspjele. Kad čovjek doživi to iskustvo, malo je ipak obazriviji kad upozna nekog novog. Mislim da nam je to najviše pomoglo da uspijemo, uz, ponavljam, sreću da se sve poklopi”, rekla je.

”Vježbam otkad me ukliještilo u leđima”

Twiggy, koja se smatra jednim od najlegendarnijih supermodela svih vremena, potom je progovorila o svojoj vitkoj liniji i u osmom desetljeću života. U tome joj je, otkriva, pomogao pilates.

”Prije deset godina ozlijedila sam kralježnicu, samo se sagnula da nešto dohvatim i uhvatio me snažan grč. Tjedan dana sam provela u krevetu i to me jako prestrašilo. Otišla sam kod divnog osteopata koji mi je preporučio pilates, s kojim sam počela kada sam se osjećala bolje i to je najbolja stvar koju sam radila u životu. Voljela bih da sam počela ranije, to mi je stvarno promijenilo život”, rekla je i svima poručila da je dovoljno vježbati makar i jednom tjedno.

”I ja to radim svega jednom tjedno po sat vremena, s divnom učiteljicom kojoj svaki put kažem: ‘Rachel, promijenila si mi život! Stvarno sam uvidjela koliko je važno osnažiti mišiće leđa, to je s godinama neminovno”, poručila je Twiggy.

Video: Twiggy na vrhuncu slave
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.