Prati nas

Vijesti

Mirni prosvjed

Umirovljenici u Tuzli prosvjedom zatražili mirovine od 52 posto prosječne plaće

Male mirovine, loša zdravstvena zaštita, ali i nedostatak ukopnih mjesta muče tuzlanske umirovljenike.

Objavljeno

|

U Tuzli prosvjeduju penzioneri
scr: Youtube

Tuzlanski umirovljenici jutros su izašli su na prosvjed koji je organizirala Gradska organizacija Stranke penzionera – umirovljenika Bosne i Hercegovine. Predstavili su tri ključna zahtjeva, a između ostalog traže veće mirovine, ali i bolju zdravstvenu zaštitu.

“Tražimo mirovinu od 52 posto prosječne plaće. Tražimo i da Vlada Tuzlanskog kantona ne lažira podatke i da ne iznosi statistike koje su drugačije od stvarnosti. Tražimo i rješenje zdravstvenih problema u Tuzli, prvenstveno kroz rješavanje statusa UKC-a Tuzla, jer građani ne zaslužuju da na liječenje moraju ići u Mostar, Sarajevo i Zenicu”, rekao je Vehid Jahić, organizator prosvjeda. Traže smanjivanje lista čekanja na dijagnostičke i operativne zahvate, ali i jeftinije lijekove.

“Tražit ćemo od Grada Tuzle da se sahrani gradsko groblje. Grad nam mora osigurati prostor za ukope. Ova vlast nas žive pljačka, a onda kad mi umremo pljačkaju nam djecu da bi nas sahranili”, naveo je Jahić situaciju u kojoj se umrli, ako si za života nisu osigurali grob, nemaju gdje pokopati.

Ujedno, dodao je, ovim istupom ukazuju i na problem ubojstava žena i nedostatak sistemskih rješenja za femicid.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.