Prati nas

Vijesti

Oporuke i uzdržavanja

Hrvatski pravni centar pruža besplatnu pravnu pomoć osobama treće životne dobi

Brojni su čimbenici koji utječu na odabir načina raspolaganja imovinom, a kako biste odabrali način koji je najpovoljniji za vašu situaciju te u skladu s vašim željama i mogućnostima, potrebno je analizirati postojeće okolnosti vašeg slučaja.

Objavljeno

|

besplatna pravna pomoć
Lucija Koren, HPC (foto: Sandro Bura)

Osobe treće životne dobi nerijetko dolaze u situaciju kada im je zbog okolnosti karakterističnih za tu dob potrebna pomoć drugih osoba te pritom najčešće raspolažu vlastitom imovinom kako bi sebi osigurali adekvatnu skrb i njegu. Čest je i slučaj da pritom osobe treće životne dobi nedovoljno informirano pristupaju sklapanju ugovora kojima raspolažu svojom imovinom te time riskiraju svoju egzistenciju. Da se to ne bi dogodilo, mogu zatražiti besplatnu pravnu pomoć u Hrvatskom pravnom centru.

Pravnici i pravnice Hrvatskog pravnog centra mogu vam pružiti pravne savjete vezane za uređenje imovinskih odnosa i raspolaganje vlastitom imovinom prema zakonom predviđenim rješenjima. Posebno je važno da ste informirani o tome kako uspješno raspolagati vlastitom imovinom onda kada želite utvrditi i tko će brinuti o vama i vašim egzistencijalnim potrebama, ako o njima ne možete ili nećete moći brinuti sami, kako bi se izbjegli neželjeni rizici i negativni učinci takvih raspolaganja.

Pravna pomoć sastoji se u pružanju pravnih informacija i savjeta, no bez mogućnosti zastupanja u sudskim postupcima. U slučaju da vam je potrebna besplatna pravna pomoć, obratite se Hrvatskom pravnom centru putem e-mail adrese [email protected] ili putem telefona na broj +385 (1) 2105 301, svakim radnim danom. Ako slučajno u trenutku kada nazovete pravnici i pravnice nisu dežurni pa ne mogu ni primiti vaš upit, reći ćemo vam kad je prvo iduće dežurstvo da možete nazvati točno u to vrijeme. Više informacija potražite u priloženom video prilogu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.