Prati nas

Vijesti

Precizno

Izračunato je koliko Zagrepčani zarađuju više od državnog prosjeka

Lipanjska prosječna plaća u Zagrebu bila je znatno veća od državnog prosjeka.

Objavljeno

|

Kolike su plaće u Zagrebu?
foto: Markus/Unsplash

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za lipanj ove godine iznosila je 1.317 eura, što je 10,4 posto više nego u lanjskome lipnju. To pokazuju podatci Odjela za statistiku Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje, javlja Radio Sljeme.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za lipanj na razini Hrvatske, koja je iznosila 1.150 eura, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za taj mjesec veća je za 167 eura.


Najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za lipanj ove godine isplaćena je u djelatnosti vađenja sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 2.065 eura, a najniža u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 727 eura.

Medijalna neto plaća za lipanj iznosila je 1.122 eura, što znači da je polovica zaposlenih imala manje, a polovica više od toga iznosa.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za lipanj ove godine iznosila je 1.872 eura, što je nominalni rast za 1,2 posto u odnosu na svibanj te porast za 12,1 posto u odnosu na lipanj 2022. godine

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP