Prati nas

Povjerljivo

Povrijeđena

‘Sin mi je psovao i majku na samrti, tri unuka ni ne poznam’

Zna li gospođa Ema duboko u sebi što je kumovalo tome da njezin sin i snahe prekinu apsolutno sve veze s njom, nije ključno pitanje za ovu priču. Ključno je da je ona odbačena kao majka, svekrva i baka, a da za to ne vidi nikakav valjan razlog jer je odnose njegovala kako je znala i umjela. I ne samo da joj nisu ostavili ni trunčicu prostora za pomirenje, već je ne štede niti s uvredama.

Objavljeno

|

Sin ne želi čuti za rođenu majku i ne da joj da viđa unuke.
ilustracija: S. Bura/mj

Na početku svoje ispovijesti gospođa Ema nam objašnjava da je rastavljena i da je sama, bez suprugove pomoći, odgojila dva sina.

“Bili su krasni dečki. Najprije se oženio mlađi sin te je odselio i sve je bilo u redu. Stariji sin je živio s curom, potom su se i oni oženili i ja sam ostala živjeti sama. Ubrzo sam postala i baka, prvi mi je mlađi sin podario dvije unučice. No, s dvoje djece u jednom trenutku on više nije mogao plaćati podstanarstvu pa je njegova obitelj doselila k meni. Napominjem, uz dopuštenje starijeg brata. Kad su već bili tu, rodilo im se još jedno dijete, moja mlađa unučica”, objasnila je.

Nema odgovora na pitanje: Zašto?

Potom se oženio i njezin drugi, stariji sin i isprva je sve bilo u najboljem redu. “Svaku nedjelju svi su zajedno bili kod mene na ručku,. Međutim, onda je stariji sin dobio dijete i tri mjeseca sve je bilo normalno. No, odjednom se nešto dogodilo i sin i snaha mi više nisu dali da viđam unuka. Zvala sam ih i pitala: Zašto? Sin mi je izgovorio tako ružne riječi da mi je čak psovao i majku k0ja je bila na smrti”, doznajemo.

Oglas

 Snaha ju je blokirala.

“Danas imaju tri sina i ne daju mi da ih vidim. Išla sam u centar za socijalni rad, i kad su nas iz centra pozvali, snaha se nije htjela ni pojaviti. Sin mi je pak izgovorio tako ružne riječi da su ga čak i zaposlenici tamo opominjali i govorili mu da se ne može tako izražavati”, žali se nesretna majka i baka.

Ne želi proći agoniju na sudu

Savjetovali su joj da s takvim problemom mora na sud. “Odustala sam od suda. Ne želim još jednom proživljavati agoniju kakvu sam na sudu prošla s bivšim mužem, njihovim ocem, iako je to bilo davno. On za njih uopće nije brinuo, niti je ikad išta dao za njih. No, u ovom slučaju sam načula da je čak i on rekao sinu da ga osuđuje što mi to radi”, povjerila nam je.

Ovo je, dodaje gospođa Ema, preteška životna priča, ali u svemu tome pronašla je jednu radosnu točkicu. “Ove moje tri unučice, nevjesta i sin daju mi snagu za dalje. Ni dan danas moj mlađi sin, nevjesta ni ja ne znamo zbog čega je to stariji sin napravio. Meni kao majci puno znači i što se bar njih dvojica viđaju, barem kad su dječji rođendani. Živim u većem gradu i starijeg sina viđam, ali bez ikakve komunikacije. On mi čak ne želi ni objasniti razlog odbacivanja. Kasnije sam saznala da mu je žena bila sve, samo ne ono za što se prikazivala, a on to zna. Je li je to razlog, ne znam”, s velikom težinom na srcu i duši povjerila nam je svoju najveću nevolju gospođa Ema koja pita: “Što biste vi učinili na mom mjestu?”

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.