Prati nas

Vijesti

Iz palače pravde

Umirovljenik na rubu suza: Ostao bez vozačke a mora majku voziti doktoru

Sutkinja ga je proglasila krivim i kaznila sa 660 eura plus 26,50 eura troškova postupka. Dobio je i tromjesečnu zabranu upravljanja motornim vozilima.

Objavljeno

|

Smatra da mu je sud odredio previsoku kaznu te da će preuda ugroziti zdravlje njegovoj majci. Naime, zbog oduzete vozačke dozvole, neće je moći voziti na preglede.
muškarac, plače, sudnica

Sve se dogodilo u ožujku ove godine oko 17 sati u Ulici Stanka Vraza u Đakovu. Umirovljenik Božidar (74) vozio je opel pod utjecajem alkohola od 1,29 promila. Nakon što je oštetio parkirani automobil, udaljio se a da vlasniku oštećenog vozila nije ostavio sve podatke.

Đakovački umirovljenik na sudu se branio kako je bio kod prijatelja na proslavi rođendana, popio je nekoliko gemišta, a prijateljeva kuća odaljena je od njegove oko 200-300 metara pa je smatrao da je sposoban automobil dovesti na siguran način, analizira podatke iz presude portal Danica.

“Između naših kuća nalazi se raskrižje i kada sam se približio, s moje desne strane iznenada je izišao biciklist, mislim da je njime upravljalo dijete. Refleksno sam skrenuo na lijevu stranu i udario u vozilo koje je tamo bilo parkirano na ulazu u kuću”, rekao je Božidar u svojoj obrani.

Koliko je napuhao?

Policajac koji se bavio tim slučajem pak posvjedočio je kako su ga brzo pronašli i alkotestirali. Napuhao je 1,39 promila, od čega se oduzima standardna pogreška alkometra. “Rekao je da je konzumirao alkoholna pića oko 16 sati, da je popio dvije litre piva, te je prihvatio ispitivanje alkoholiziranosti i nije poricao rezultate”, naglasio je policajac.

Sutkinja ga je proglasila krivim i kaznila sa 660 eura plus 26,50 eura troškova postupka. Dobio je i tromjesečnu zabranu upravljanja motornim vozilima. Božidar prima 470 eura mirovine pa je tražio manju kaznu, ali nije pomoglo.

“Ovakvom kaznom ugrožena mi je egzistencija, ali i moja majka koja je jako bolesna i često mora ići na terapiju i liječničku kontrolu pa je moram voziti. A sad ne smijem”, naglasio je sav utučen.

Presuda koja je donesena ovih dana je nepravomoćna i umirovljenik se na nju može žaliti u zakonom predviđenom roku. Dosad je bio neosuđivan.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.