Prati nas

Vijesti

Romantična prijevara

Varaždinska umirovljenica željna ljubavi ostala je bez životne ušteđevine

Žrtva je, izvještava policija, dobila poruke od navodnog dostavnog poduzeća koje joj je potvrdilo zaprimanje paketa i zatražilo plaćanje osiguranja, dostave paketa i plaćanje carine.

Objavljeno

|

Kako se boriti s depresijom i gubitkom životnog smisla?
ilustracija: S. Bura/mj

Varaždinska policija zaprimila je kaznenu prijavu 69-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare. Žena je u svibnju na društvenim mrežama stupila u kontakt s nepoznatom muškom osobom koja ju je uvjerila da se poznaju od ranije i da se on nalazi u Americi.

Kako je žrtva navela, prevarant joj je obećao romantičnu vezu odnosno da će doći živjeti sa njom u Hrvatsku. Nakon toga je od njega dobila poruku da je krenuo na put te da su ga na putu zarobili, a da je on na njezino ime poslao paket sa obiteljskom ušteđevinom i zlatom kako bi ga ista preuzela.

Žrtva je, izvještava policija, dobila poruke od navodnog dostavnog poduzeća koje joj je potvrdilo zaprimanje paketa i zatražilo plaćanje osiguranja, dostave paketa i plaćanje carine. Na društvenoj mreži je potom dobila obavijest o nasljedstvu-darivanju 380.000 eura, ali uz uvjet da prvo mora platiti neke troškove, da bi ista potom u nekoliko navrata izvršila uplate raznih iznosa na razne inozemne račune otvorene u Italiji i Španjolskoj.

Kako paket kao ni nasljedstvo nije dobila shvatila je da je prevarena. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 22.000 eura. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.