Prati nas

Vijesti

Ima posla

Zagreb je raspisao natječaj za grobare i grobarice, objavljena je i plaća

Izvršitelji mogu biti muškog ili ženskog spola, a rok za predaju prijava traje do 7. listopada.

Objavljeno

|

Poslovi u Zagrebu
ilustracija: S. Bura/mj

Zagrebački holding otvorio je natječaj za radna mjesta u tvrtki Gradska groblja koja, samo joj ime kaže, brine o gradskim grobljima. Riječ je o stalnim poslovima (ugovor o radu na neodređeno vrijeme) uz probni rok od tri mjeseca.

Objavljen je oglas za pet radnih mjesta grobara i tri radna mjesta manipulatora pokojnicima. Izvršitelji mogu biti muškog ili ženskog spola, a rok za predaju prijava traje do 7. listopada.

Za mjesto grobara predviđena je bruto plaća od 1.158,28 eura mjesečno. Za osobu koja nema uzdržavane članovi obitelji to je neto plaća od 833,23 eura. U slučaju da osoba ima, recimo, dvoje djece, to je plaća od 926,63 eura neto. Tome se pribrajaju dodatni mjesečni primici u neto iznosu 132 eura, plaćena godišnja karta za gradski i međugradski prijevoz, dodatna godišnja nagrada, regres, božićnica, dar za djecu mlađu od 15 godina povodom blagdana sv. Nikole te dar u naravi za Uskrs.

Što rade grobari?

Radno mjesto grobara predviđa raznolike zadatke; od iskopa grobova i grobnica na propisanu dubinu, te ekshumiranje i prelagivanje posmrtnih ostataka preko skidanja i postavljanja pokrovnih ploča do pripreme grobnice za ukop.

Grobar uz to sudjeluje u procesu ispraćaja i ukopa pokojnika i urni, odgovoran je za točan iskop groba prema radnom nalogu, vrši iskop kanala i polaganje cijevi kanalizacije groblja, prema potrebi upravlja motornim vozilom B kategorije i elektrokolicima.

No nije to sve. Grobari moraju imati i zeleni palac te smisao za vrtlarstvo, budući da su zaduženi za hortikulturne radove na groblju kao što su košnja, orezivanje živice i rušenje drveća, a sve ovisno o osposobljenosti za rukovanje strojevima i alatima. Uz to, grobar je odgovoran za pravilno rukovanje strojevima i alatima, u posao mu ulazi i zaprimanje, manipulacija i otpremanje pokojnika, urni i anatomskog otpada s potrebnom dokumentacijom koju uvodi u predviđene protokole, kontrolira dimenzije i vrste ljesova te zaprima, manipulira i vodi evidenciju o cvijeću i vijencima pri ispraćaju i ukopu pokojnika i urni.

Što rade manipulatori pokojnicima?

U oglasu za radna mjesta manipulatora pokojnicima nisu navedeni financijski ni materijalni uvjeti. Ipak, detaljno je naveden opis posla manipulatora pokojnicima koji uključuje: zaprimanje, manipulaciju i otpremanje pokojnika, urni i anatomskog otpada s potrebnom dokumentacijom, kontrolu dimenzija i vrste ljesova, zaprimanje, manipulaciju i vođenje evidencije o cvijeću i vijencima pri ispraćaju i ukopu pokojnika i urni, izdavanje urni, cvijeća i grobnog znaka te vođenje potrebne evidencije.

Uz to, manipulator pokojnicima je zadužen za manipulaciju pokojnicima u rashladnoj komori i mrtvačnici te njihovo raspoređivanje prema radnim nalozima sprovoda i ispraćaja. Manipulator sudjeluje u procesu ukopa urne u grobove, grobnice i kazete, nazočan je u ispraćanoj ceremoniji, sudjeluje u pripremi odarnica i dvorana za ispraćaje, nazočan je u svojstvu službene osobe pri kontrolnom pregledu pokojnika prije kremiranja. Manipulator čisti okna ispod platformi za spuštanje lijesa i, prema potrebi, upravlja elektro kolicima i drugim vozilima B kategorije.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.