Prati nas

Povjerljivo

opekla se snaha

Zana (54): ‘Nikad više sa svekrvom na godišnji, popila nam je živce na slamčicu’

Gospođa Zana (54) upravo se vratila s godišnjeg odmora, ili kako nam je rekla – umora, jer je bila kod svekrve na vikendici u Pokupskom. Mislila je, kaže, da će imati malo mira, da će čitati knjigu u hladu i kupati se na rijeci, no sve je palo u vodu jer je svekrva svakih pet minuta zazivala sina, pa se onda i ona svaki čas uzrujala.

Objavljeno

|

Svekrva naređuje sinu i snahi
ilustracija: S. Bura/mj

Djeca gospođe Zane (54) i njenog supruga Marka (53) već su samostalna i više im se ne provodi ljeto s roditeljima. Budući da bračnom paru najesen slijede ulaganja po stanu, odlučili su preskočiti skupo ljetovanje na moru, osobito nakon što ih je njegova majka pozvala na vikendicu.

“Ljetovanje sa svekrvom je bila velika pogreška. Znala sam da ona Marka stalno gnjavi, ali iskreno, on meni često prešuti koliko je to zivkanja na mobitel svaki drugi dan, on nju reducira na sve moguće načine pa sam ja i zaboravila koliko je naporna. A biti 24 sata s njom, to je bilo neizdrživo. Ma nismo imali pet minuta mira”, rekla je.

Hini ljubaznost

Svekrva, kaže nam nadalje, za sebe misli da je najljubaznija osoba na svijetu. “Od silne ljubaznosti nam usiše svu energiju. Prvo jutro kad smo se probudili kazala nam je da je doručak na stolu te da odmah poslije doručka idemo kopati vrt jer je ona odlučila saditi”, povjerava nam se gospođa Zana. Pogledala ju je u čudu, jer joj prije nego što su došli ništa nije spominjala.

“Ona živi u Zagrebu, njezina djeca, tako i Marko, odrasli su u širem centru, baš kao i ja. Nismo navikli kopati ni saditi. Lijepo je nešto naučiti, ali da nam je najavila, mogli smo se pripremiti. Ovako nam uletjeti sa zamislima na godišnjem odmoru, nije baš normalno. Ja sam se trudila dva sata, na kraju kad sam vidjela kud to vodi, i da će to na ruke trajati danima, bacila sam motiku i otišla na kupanje, a suprug je rintao s njom dalje”, govori nam.

Drugi dan je svekrva, priča nam snaha, krenula s istom pričom, a onda je počela spominjati i drva za ogrjev, orezivanje voćaka, premještanje tegli, lakiranje ulaznih vrata. “S tim da je najprije trebalo 30 kilometara do trgovine po močvarno zeleni lak”, kaže nam.

Jedino muško u obitelji

Njezina je svekrva, doznajemo, ostala udovica nakon 13 godina braka. Odrasla je uz dvije sestre, te je kasnije imala dvije kćeri, i najmlađe dijete sina. Budući da je uvijek bila okružena ženama, i mlada ostala udovicom, upravo je sina odmalena koristila za sve svoje zamisli. I kad smo se oženili, nije prestala s tim”, govori snaha Zana.

Ne zamjera joj to, kaže, može razumjeti da joj je bilo teško kad je ostala sama s troje djece. “Ali jednom mora shvatiti da joj sin ima svoj život i da ne može biti neprekidno njoj na raspolaganju. U početku braka sam se strašno ljutila na nju, vikala sam na muža kako joj to može dopuštati. Do ovog godišnjeg sam si govorila da ju mogu shvatiti, ali nakon dva tjedna s njom, opet sam ljuta kao pas. Pitam se kako sam izdržala i zašto sam trpjela – mislim da opet imamo ozbiljan problem. Popila nam je živce na slamčicu, i njemu i meni. Nikad više s njom. Odradit ću dva ručka mjesečno i to je to. Pojest će me inače”, rekla je za kraj vidno uzrujana gospođa Zana.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.