Prati nas

Povjerljivo

Vapaji

Baka Milena: ‘Snaha mi ne da unuku jer sam joj dala čokoladne pahuljice’

Nevjerojatno koliko roditelja odnosno djedova i baka iz naše okoline ima zabranjen pristup vlastitoj (odrasloj) djeci i unucima. Upravo potresno je čitati pismo naše čitateljice Nade koja nam povjerava da nkad nije vidjela sedmogodišnju unuku, kao i svjedočenje gospođe Milene kojoj je snaha zabranila čuvati unuku jer joj je umjesto graha sa zeljem za ručak dala čokoladne pahuljice.

Objavljeno

|

Baka unucima daje nezdravu hranu. Snaha je zbog toga bijesna i više ne dozvoljava djeci da odlaze kod bake.
ilustracija: S. Bura/mj

Gospođa Milena nam piše da je unuci, kad ju je pokupila nakon vrtića, napravila čokoladne pahuljice s mlijekom. “Snaha se vratila ranije s posla, i našla malenu s tim nesretnim pahuljicama za malim stolićem. Na peći sam kuhala grah sa zeljem, curica je vikala da joj to smrdi, pa sam dala što sam imala. Snaha je počela vrištati da joj mi je stoput rekla da joj ne dajem slatko u vrijeme ručka”, povjerava nam.

“Niti je rekla hvala što sam išla po nju u vrtić, što svaki dan brinem o njoj. Samo je pokupila djevojčicu i kao furija odjurila kući. Od tada ne razgovara sa mnom, k njima ne smijem, a sin mi rijetko dovede dijete. Po dijete sad ide snahina majka, kojoj vrtić nije blizu jer živi u susjednom mjestu i do vrtića mora ići autom. Popodne se sin i snaha pak moraju voziti po dijete, sve im to dodatno oduzima vrijeme, ali eto, što radi netolerancija i kapric”, ukazuje.

“Nadam se da će mi unuka, kad malo poraste, sama dolaziti, sada mi je samo šutjeti i trpjeti i iščekivati”, razmišljanje je gospođe Milene.

Nada: Sedam godina tuge

Gospođa Nada svjedoči da već godinama pati jer su joj djeca okrenula leđa. “Moj sin ima troje djece, a kći ima dvije djevojčice. Jednu kći našeg sina, svoju unuku, nikad nismo vidjeli ni ja, ni moj suprug. Sin niti se javlja niti pita za majku, niti za očuha koji ga je takoreći othranio.”

“Naša snaha Nina djecu je udaljila od nas, ali ih zato vodi svojim roditeljima na otok. Tako je već dugi niz godina, da moj sin djecu ne smije dovesti k meni, k baki i djedu. Mi smo krv svoju prolili za ovu domovinu, branitelji smo i invalidi domovinskog rata, eto što smo doživjeli od djece”, piše nesretna gospođa Nada.

Zaboravili su mladi, piše nam u svojoj tuzi, da su im uskakali kad je god trebalo, pa i više od toga. “Sve smo davali, uskakali smo, a sad samo postoje njezini roditelji, a mi ne postojimo kao baka i djed. Ovo je doista žalosno i morat ću poduzeti mjere da ih jednostavno prijavim u centar za socijalnu skrb, i sina i kćer. Pomozite, molim vas savjet jer sam u jako u teškom stanju zbog toga”, vapaj je ove majke, svekrve, punice i bake. Dala je time naslutiti da postoji problem i u odnosima s kćerkom, no nije napisala detalje o prirodi razdora.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.