Prati nas

Vijesti

Metropola

Plenković: Zagreb je postao promenada za divlje svinje

Plenković kaže kako ne dijeli Hrvatsku tezom o dvije Hrvatske nego dijeli samo jedan mali dio od onih koji rade, rano ustaju i žele dobro.

Objavljeno

|

Premijer Plenković osudio opstrukciju u Saboru, optužio oporbu za lupanje o klupe i istaknuo razliku između njih i vlasti. Tvrdi da ne dijeli Hrvatsku, već samo mali dio koji se trudi za dobro. Kritizira Grad Zagreb i pojedince u oporbi te poziva na konstruktivnost.
ulustracija: S. Bura/mj

Premijer Andrej Plenković (HDZ) još je jednom komentirao opstruiranje njegovog izlaganja u Saboru. Podsjetimo, za vrijeme predstavljanja Izvješća o stanju države i nacije, oporbeni zastupnici lupali su o klupe i tako skoro sat vremena nadglasavali premijera. On im je danas uzvratio, počevši sa strankom Možemo.

“Nikad plastičnije je jučer potvrđena teza o dvije Hrvatske”, rekao je dodavši da ‘mi brinemo i o njima’. Ponovio je kako se za Grad Zagreb, kojemu su vrhunsko postignuće plave vrećice koje nitko ni ne kupuje ni ne koristi i koji je postao promenada za divlje svinje, nitko ne brine.

“To je stečevina onoga što rade u gradu Zagrebu, a na razini države je to lupanje, opstrukcija. To su preuzele antisistemske male stranke i pojedinci iz nekad velikih stranaka. Zato je ta razlika između nas i njih u tom minornom dijelu oporbe”, napomenuo je premijer.

Plenković kaže kako ne dijeli Hrvatsku tezom o dvije Hrvatske nego dijeli samo jedan mali dio od onih koji rade, rano ustaju i žele dobro. “Mi ćemo nastaviti to, a oni neka budu lupetala i neka nastave kao Milanović koji je napravio presedan i nije potpisao Zakon. Oni  valjda računaju da, ako ovaj može biti destruktivan, mogu i oni”, kaže Premijer.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.