Prati nas

Mozaik

Vječni student

Vječni student Leonardo (91): Odustajem od daljnjeg studiranja, dosta je

Ja sam najstariji student na svijetu, ali sada, nakon ove diplome, prestajem, kaže Leonardo Altobelli. Naime, u budućnosti se namjerava posvetiti pisanju.

Objavljeno

|

Najstariji student na svijetu, stekao je 15 diploma iz različitih znanstvenih disciplina.
Leonardo Altobelli (scr: Youtube)

“Sad ću prestati”, rekao je dr. Leonardo Altobelli (91) lokalnim medijima jučer prije no što je primio diplomu iz kriminalistike. Ovaj talijanski umirovljeni liječnik kaže da je zadovoljan s 15 diploma koje je stekao tijekom godina studiranja na raznim fakultetima.

Altobelli, koji je bio obiteljski liječnik do svoje 70. godine, također je obavljao dužnost gradonačelnika svog grada Troie, blizu Foggie. Do sada je diplomirao iz područja prava, političkih znanosti, talijanske književnosti, filozofije, pedagogije (dva puta), agronomije, prehrambene biotehnologije, turizma, povijesti, biotehnologije, arheologije te sada ima i magisterij iz kriminalistike.

Njegovo akademski životopis uz sve to uključuje sedam diploma iz socijalne medicine, sportske medicine, zdravstvenog prava i opće medicine.

“Ja sam najstariji student na svijetu, ali sada, nakon ove diplome, prestajem”, kaže. Naime, u budućnosti se namjerava baviti pisanjem i sintetiziranjem svih znanja koje je stekao.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.