Prati nas

Ljubav

‘Ženi je bolji vibrator od mene, što da radim?’

Nije rijetkost da se parovi, nakon nekoliko desetljeća braka, pitaju gdjde je nestala ljubavna strast. Često to prerasta u veliki problem i vodi u duboko nezadovoljstvo, stoga ne treba podići ruke od traženja rješenja. Donosimo odgovor bračne savjetnice na pitanje što kad supruga kupi vibrator i izjavi da joj suprug više ne može pružiti zadovoljstvo.

Objavljeno

|

Nakon desetljeća braka njihov intimni život je iščeznuo, a supruga si je nabavila vibrator. Ipak, muškarac pati, budući da i dalje želi biti intiman sa suprugom, no ona ne pristaje na to.
ilustracija: S. Bura/mj

“Supruga i ja smo u srednjim 50-ima i u braku smo skoro 30 godina. Prije otprilike četiri godine ona je prestala doživljavati orgazme dok smo vodili ljubav i nakon toga mi je rekla da će sama preuzeti brigu o svom zadovoljstvu. To je uključivalo kupnju vibratora i samozadovoljavanje kad nisam u blizini. Rekla je da je to jedini način na koji može doživjeti vrhunac”, požalio se nesretni suprug bračnoj savjetnici koja javno odgovara za The Guardian, ne bi li i drugi, koji imaju sličan problem, imali koristi od njezinih stručnih savjeta.

Kako nadalje obrazlaže ovaj nezadovoljan suprug, predložio je supruzi da se pokušaju “igrati” zajedno. “No, moja žena ne želi pristati na to. Iako još uvijek ponekad vodimo ljubav, nakon toga se osjećam nedostatno, neprikladno i sebično. Pretpostavljam da se ona radije uopće ne bi zamarala našim vođenjem ljubavi. Pomisao da više nikada nećemo zajedno doživjeti vrhunac za mene je stvarno tužna, li možda pretjerujem? Trebam li samo uživati ​​u onome što mi pruža, a nju prepustiti njezinim privatnim igrarijama?”, pita na kraju pisma.

Odgovor bračne savjetnice:

“Žao mi je što ste doživjeli takvu promjenu u svojoj erotskoj vezi i mogu razumjeti da je to velik i ozbiljan gubitak za vas. Vjerujem da ćete s vremenom sa suprugom možda moći ispregovarati za malo više pristupa, ali za sada predlažem da je ostavite na miru. Preuzimanje odgovornosti za vlastiti orgazam nešto je što mnoge žene prakticiraju i tijekom partnerskog odnosa, i kada su same. To ne mora nužno odražavati partnerovu lošu tehniku, iako je to često njihov strah.”

“Postoji mnogo razloga zašto bi se žena mogla odlučiti povući na način kako je to učinila vaša žena, često jednostavno kako bi si priuštila orgazam bez ometanja. Pokušajte to ne shvaćati osobno i umjesto da se tijekom vođenja ljubavi osjećate sebično, jednostavno uživajte u njemu”, savjetuje bračna savjetnica Pamela Stphenson Conolly.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.