Prati nas

Povjerljivo

Hrabrost

Meri (68) živi zabranjenu ljubav: ‘Zar da se odreknem sreće zbog drugih?’

U vremenima kada je tuđu ljubav i sreću uobičajenije osuditi nego podržati, naša čitateljica Meri hrabro se odupire pritiscima okoline. Unatoč tomu što je prekršila nepisana i zastarjela pravila, odlučila je biti kormilar vlastitog života. A život, znamo to, nema reprizu.

Objavljeno

|

Otkrijte inspirirajuću priču o hrabroj Meri, koja izaziva tabue i s ponosom osvaja sreću s mlađim partnerom. Ljubav bez granica - prava priča o strasti i osmijehu koji mijenjaju život.
ilustracija: S. Bura/mj

Erotska ljubav omeđena je brojnim tabuima, zabranama koje postaju sve brojnije kako starimo. Jedan od tih tabua jest i razlika u godinama; pogotovo kada je žena starija od muškarca.

O tomu smo posebno svjedočili u slučaju RTL-ova seoskog zbiljokaza “Ljubav je na selu” kada se na kandidatkinju u ranim pedesetim godinama sručila sva sila mrziteljskih komentara, samo zbog toga što je odlučila osvojiti dvadeset godina mlađeg muškarca.

“Mogla bi mu majka biti!” sijevale su bijesne komentatorice na društvenim mrežama. No znate što? Nije mu majka. Zašto bi svaka zrela žena prema mlađim muškarcima trebala osjećati samo majčinsku ljubav? Uostalom, većina tih komentatorica sigurno je tijekom života osjetila makar kratkotrajnu žudnju prema mlađem muškarcu, no teško da će same sebi to priznati.

Potaknuta tim izljevima mržnje, javila nam se čitateljica Meri. I ona je, nakon smrti supruga, prekršila taj tabu, ali ne samo taj. Odlučila je uživati u životu. I kako nam kaže, nije požalila niti jedan trenutak.

Meri: Konačno sreća!

“Počela sam vezu s muškarcem koji je od mene mlađi 28 godina. Ja imam skoro 68 godina. Lijepo nam je. Slažemo se u mnogo čemu. Volimo se do ludila, gotovo patološki”, navodi Meri. No nije ta razlika u godinama ono što najviše šokira njenu okolinu.

“On je nećak mog pokojnog supruga. Nama to ne smeta. Znamo da nismo u krvnoj vezi. Ne obazirem se na komentare okoline, uživam kao nikad do sada. Procvjetala sam, sretna, voljena, mažena i pažena”, kaže.

Razlog zašto je posebno sretna je i taj što joj se konačno osmjehnula sreća u životu, nakon 25 godina braka koji nije bio ispunjen dobrim: “Taj odnos je bio psihički jako težak, a ja sam bila zapostavljena u svakom pogledu kao žena.”

Suprug je, navodi, bio 15 godina stariji od nje, a ona mu je bila vjerna i trpjela nesretan i težak brak. “I zar sad da se odreknem prave i iskrene ljubavi? E pa neću! Bila puma ili što već, ugrabila sam i debelo uživam”, zaključuje naša čitateljica Meri. Biste li se vi, na njenom mjestu, odrekli sreće?

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.