Prati nas

Povjerljivo

Nikad se nije smirio

Mirna: ‘Varao me 30 godina od 45 godina braka’

Ima nas svakakvih – kad dođu nevolje poput prevare u braku, ne reagiramo svi isto, ne donesemo iste odluke, ta nisu nam iste ni životne prilike. Lako je biti sudac sa strane, ali mi nećemo pokušati analizirati zašto je naša čitateljica trpjela prevare i ostala uz nevjernog supruga četiri i pol desetljeća. ‘Smijem se, a duša mi je prazna’, posljednje su riječi povjerljivog pisma koje nam je poslala.

Objavljeno

|

Nakon suprugove smrti, suočila se s depresijom i osjećajem napuštenosti. Unatoč teškoćama, pronašla je nježnu vezu, ali ni ta sreća nije dugo potrajala. Ova inspirativna priča baca svjetlo na snagu ljudskog duha i postavlja pitanje kako biste vi postupili na njezinom mjestu.
ilustracija: S. Bura/mj

Naša čitateljica koja se nazvala Depresivna, a mi ćemo joj za potrebe teme dati znakovito ime Mirna, piše nam o nesretnom braku i nježnoj vezi nakon smrti supruga, koja nažalost nije potrajala.

“Bila sam u braku s čovjekom koji nije zaslužio moju odanost i ljubav. Varao me 30 godina od 45 godina našeg braka. Sa druge strane, znam da me volio na svoj način. Ispunjavao je bračne dužnosti i bio savršen otac”, piše nam gospođa Mirna i daje naslutiti zašto je ostala sa suprugom unatoč tome što ju je konstantno varao.

Nakon njegove smrti – depresija

Ma kakav bio, ona se oslanjala na njega, do te mjere da se teško mirila s njegovom smrću. “Kad je umro, najprije sam bila strašno ljuta na njega što me ostavio samu, a kasnije sam pala u tešku depresiju. Jednostavno nisam znala kako nastaviti živjeti sama”, dodaje naša čitateljica.

Tek nakon dvije godine shvatila je da tako neće moći dalje kroz zlatne godine. “Vrijeme je nastavilo teći i ja sam svu moju ljubav usmjerila prema djeci i unucima. Sedam godina sam bila potpuno sama, sve dok nije naišao čovjek kojem sam pristala posvetiti sebe. Nisam ga mogla zavoljeti u ljubavnom smislu, ali dopustila sam nam vezu koja mi je donijela barem malo nježnosti u životu”, piše nam.

Ni drugi put nije imala sreće

Posve je jasno da pravu nježnost gospođa Mirna nije osjećala ni u braku, osim možda onih prvih godina, dok suprug nije krenuo s drugim ženama. Krenuo, i više nije stao puna tri desetljeća. Samo gospođa Mirna zna kako se tih desetljeća osjećala i s kakvim se demonima nesumnjivo borila. Ne čudi stoga što se u novoj vezi nije mogla posve predati muškarcu.

Kako bilo, nježna veza u koju je ušla nakon smrti supruga, piše nam, nažalost također nije dugo potrajala. “Bog ga je htio uzeti k sebi i ja sam ponovo tužna i sama. Eto, takva je moja sudbina, ovo je moja životna priča. Smijem se, a duša mi je prazna”, teške su riječi s kojima je svoje iskreno pismo završila gospođa Mirna. A kako biste vi postupili na njezinom mjestu? Biste li prešli preko prevare?

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.