Prati nas

Mozaik

Iskustvo i ljubav

Muškarci potvrdili: Druge supruge volimo više, ne možemo ih se zasititi!

U svijetu ljubavi i brakova, često se postavlja pitanje jesu li muškarci skloni voljeti svoje druge supruge više od prvih. Njihove priče ukazuju na to da drugi brak često donosi dublju i zreliju ljubav, a prvi brak često služi kao učenje za buduće veze.

Objavljeno

|

Vole li muškarci druge supruge više nego prve?
ilustracija: S. Bura/mj

“Prvo dijete i druga žena se ljube u dupe.” Tako su komentirali naši čitatelji, možda čak i nepravedno, priču gospodina Tihomira. Naime, on nam je detaljno ispričao kako danas žali što pokojnoj prvoj supruzi nije ispunio neke jednostavne želje. Par se s godinama otuđio, a kad se supruga smrtno razboljela, nije bilo vremena za nadoknadu. Zato danas pomalo osjeća grizodušje kad ugađa drugoj supruzi.

No je li početna tvrdnja istinita? Vole li muškarci druge supruge više i jesu li im spremni ugađati više nego prvoj? Čini se da bi to mogla biti gorka istina pa je za mnoge prvi brak tek proba na koju često potroše i desetljeća života. Kako su to objasnili sami muškarci, provjerili smo na platformi za dijeljenje znanja i iskustva Quora.

Uz njega je u dobru i zlu

“Kao muškarac koji se ženio dva puta, mogu izravno i iskreno reći da volim svoju drugu suprugu više od prve. Prvu suprugu i mene vezao je brak skoro pet godina, dok ćemo druga supruga i ja ove godine proslaviti 15. godišnjicu braka. Prva supruga me prevarila, dovela do bankrota mene i moje tvrtke, te odvela naše dijete u drugu državu. Druga supruga je bila uz mene u dobrim i lošim vremenima, uključujući tešku bolest”, iskreno je napisao jedan sudionik rasprave.

On ne može bez nje

“Da, i volim je sve više. Prvi brak mi je trajao 17 godina. Bio je to pakao, ako izuzmemo dvoje djece. Nemojte me shvatiti krivo, nabrale bi se i dvije-tri dobre godine u prvom braku, ali ne u komadu. Sada se ne mogu zasititi svoje druge supruge. Ne mogu spavati kad nije kod kuće. Kad je kod kuće, osjećam se mirnije, više usredotočeno”, dodao je drugi muškarac pohvalivši se da je u rujnu proslavio 22. godišnjicu braka sa ženom svog života.”

Zrelost nosi svoje

“Naravno da je može voljeti više. Shvaća da je mladenačka zaljubljenost u prvu suprugu, nemjerljiva sa zrelim obožavanjem druge supruge”, kratko je dometnuo treći sudionik rasprave.

Životna škola ljubavi

“Ne samo da može voljeti jednako, već može voljeti puno više. Prvi put muškarci se obično brzo zaljube, ali kad dođe do drugog braka uzmu više vremena da bi bili sigurni da je to prava žena za njih. Nakon prvog braka znaju što žele i što ne žele pa kad se ponovno žene, ljubav obično bude dublja”, komentar je koji možda i najbolje opisuje kako zrelost i iskustvo utječu na odabir životnih partnera.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.