Prati nas

Vijesti

Veselko Gabričević

‘Nagovještaj 13. mirovine, to je dobar znak”

Umirovljenici s nestrpljenjem očekuju potpune informacije o stavkama proračuna kako bi dobili jasniju sliku o povećanju svojih primanja.

Objavljeno

|

Novi proračun najavljuje 13. mirovinu.
Veselko Gabričević (foto: HSU)

Vlada RH je objavila planirani proračun za iduću godinu iz kojeg je vidljivo da će 1,1 milijardu eura više nego ove godine dobiti umirovljenici. Kako će se taj novac rasporediti, nije detaljizirano, no umirovljenici su zadovoljni.

“Mi smo i očekivali da će rasti sredstva za mirovine u idućoj godini jer ima nekoliko opravdanih razloga za to‘‘, rekao je za Media servis predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Veselko Gabričević.

Kaže, inflacija neće stati i bit će nužna dodatna sredstva za usklađivanja mirovine. “Očekujemo da će mirovine u iduće godine rasti negdje od tri do pet posto, kao što su ove godine rasle najniže mirovine tri posto, vrijeme je da počnu rasti sve mirovine i da naša mirovine u naredne četiri godine dođu na razinu mirovina Europske unije.”

Gabričević kaže da će detalje moći reći kada budu poznate sve stavke proračuna, no ipak ne krije zadovoljstvo: “Ovo je dobar znak. Nemam podatke, ali mislim da je to nagovještaj da bi se riješila i 13. mirovina za umirovljenike na čemu Hrvatska stranka umirovljenika inzistira već godinama.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.