Prati nas

Vijesti

Zovu nas ulice

Počele su pripreme za prosvjed umirovljenika: ‘Sad je sve na Vladi RH’

Sindikat prijeti da će pozvati umirovljenike, sve starije, mlađe i druge građane da se pridruže povorkama solidarnosti s umirovljenicima u desetak gradova Hrvatske.

Objavljeno

|

Kada će umirovljenici prosvjedovati?
ilustracija: S. Bura/mj

Iako je prije dva dana Sindikat umirovljenika Hrvatske postigao veliki uspjeh dogovorivši s resornim ministarstvom da se od prvog dana iduće godine ukine provedba dijela Obiteljskog zakona koji djedovima i bakama nalaže plaćanje alimentacije za unuke, čini se da ova umirovljenička udruga nije posve zadovoljna suradnjom s Vladom RH.

Naime, prema najnovijoj objavi, Sindikat i dalje očekuje da Vlada ispuni neke od ranije predanih zahtjeva. U protivnom, najavljuje prosvjede i to ne samo umirovljenika.

“Predsjedništvo Sindikata umirovljenika je 7. studenog održalo sjednicu i donijelo odluku da će, u slučaju da Vlada još ove godine ne prihvati barem dva od četiri glavna zahtjeva umirovljeničkih udruga, pozvati umirovljenike, sve starije, mlađe i druge građane da se pridruže povorkama solidarnosti s umirovljenicima u desetak gradova Hrvatske. Odluka je tu, pripreme počinju – sada je sve na Vladi”, priopćio je Sindikat.

Podsjetimo, četiri glavna zahtjeva koje je Sindikat stavio pred Vladu RH su: promjena modela usklađivanja mirovina na stopostotni indeks rasta povoljnijeg faktora – plaća ili inflacije, uvođenje trajnog dodatka kao oblika 13. mirovine, ukidanje penalizacije za prijevremene umirovljenike navršavanjem 65 godina te priznavanje prava na dodani staž od šest mjeseci po djetetu svim umirovljenicama.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.