Prati nas

Vijesti

Za bolje vrtove

Zagreb besplatno daruje kompost, evo kako ga možete preuzeti

Kompost se koristi kao organsko gnojivo, organski poboljšivač fizikalno-kemijskih i mikrobioloških osobina tla i može se koristiti prilikom presađivanja povrća, ukrasnog bilja, cvijeća i kod sadnje voćaka i vinove loze.

Objavljeno

|

Besplatan kompost za građane
foto: zagreb.hr

Zagrebački holding u suradnji s Gradom Zagrebom drugi put ove godine organizira edukativnu akciju besplatne podjele komposta namijenjenog dohrani i pripremi zemlje za sadnju. 

Kompost će se moći slobodno preuzeti od 24. studenoga do 1. prosinca radnim danima i subotom, od 8 do 14 sati, na lokaciji kompostane Jankomir 1.

Oglas

Građani mogu odvesti količine za osobnu upotrebu, odnosno jedan prostorni metar komposta po članu domaćinstva (u rinfuzi), za što je potrebno predočiti račun Zagrebačkog holdinga. Građani će prilikom preuzimanja komposta potpisati Izjavu kako se zaprimljeni kompost neće dalje preprodavati ili komercijalizirati na bilo koji način. Za preuzimanje komposta građani trebaju osigurati odgovarajuću ambalažu (vreće, prikolicu i sl.).

Riječ je o kvalitetnom organskom gnojivu koji se dobiva kompostiranjem biljnog materijala što se dovozi s javnih zelenih površina te od biootpada koji se prikuplja od građana. Iz prikupljenog otpada aerobnim se procesom proizvodi kompost, koji se zatim miješa sa zemljom u određenom omjeru pa se postiže stvaranje tla prirodne kakvoće.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

Oglas