Prati nas

Vijesti

Uživaj i beri

Zagrebačka Knežija je dobila aromatični park, nije samo za gledanje

Građani povišene gredice mogu koristiti i za svoju sadnju i održavanje u skladu s pravilima korištenja parka i smjernicama za sadnju, održavanje i branje.

Objavljeno

|

Transformacija betonske površine u zelenu oazu financirana sredstvima Gradske četvrti Trešnjevka – jug. Uređenje sadrži biljke poput lovora, estragona, kadulje, bosiljka, s povišenim gredicama za osobnu sadnju građana. Inicijativa potiče edukaciju o bioraznolikosti te omogućava branje aromatičnog bilja bez oštećenja.
foto: Grad Zagreb

Stanovnici zagrebačke Knežije odnedavno mogu uživati u aromatičnom parku, maloj zelenoj oazi koja je niknula na mjestu dosadašnjeg betona, izvijestio je Grad Zagreb.

“U parku su posađene biljke karakteristične za naše podneblje, poput lovora, estragona, kadulje, bosiljka i mnogih drugih. Uređeno je i nekoliko kazeta koje će građani moći koristiti za navodnjavanje, a za što ugodniji boravak i odmor u zelenilu, postavljena je sjenica s klupama i stolom”, stoji u objavi.

Park inspiriran europskim praksama financiran je sredstvima Gradske četvrti Trešnjevka – jug, a projekt je izradio Zrinjevac koji i skrbi o biljkama. Zanimljivo je da bvatko može brati, bez uništavanja, zasađeno aromatično bilje za svoje potrebe. Uz to, građani povišene gredice mogu koristiti i za svoju sadnju i održavanje u skladu s pravilima korištenja parka i smjernicama za sadnju, održavanje i branje.

Projektom je predviđeno uvođenje dodatnih edukativnih sadržaja o bioraznolikosti i očuvanju okoliša na korist vrtićkoj i školskoj djeci, umirovljenicima i svima zainteresiranima te u suradnji s javnim institucijama i udrugama.

građani povišene gredice mogu koristiti i za svoju sadnju i održavanje u skladu s pravilima korištenja parka i smjernicama za sadnju, održavanje i branje.
foto: Grad Zagreb
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.