Prati nas

Vijesti

Novac

Zagrebačkim umirovljenicima uskoro sjeda skromna božićnica

I metropola će umirovljenicima isplatiti skroman iznos koji, nažalost, ne prati porast životnih troškova koji se dogodio od ispate božićnice za prošlu godinu. Za sve kategorije korisnika Gradskog ureda za socijalnu zaštitu iznos je isti.

Objavljeno

|

Kolike će se božićnice isplatiti penzionerima?
ilustracija: S. Bura/mj

Grad Zagreb će i ove godine isplatiti božićnicu umirovljenicima, objavila je Lora Vidović, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom.

“Planirane su božićnice temeljem odluke o socijalnoj skrbi ne samo za umirovljenike nego i za korisnike koji su u sustavu prava osobne invalidnine i naknade za pomoć i njegu, to smo po prvi puta uveli. Iznos je 26 i pol eura i bit će isplaćen svim korisnicima zajedno sa svim isplatama u prosincu”, kazala je Vidović.

Iznos božićnice je jednak iznosu koji je isplaćen i prošle godine pa je nažalost sama božićnica, zahvaljujući inflaciji, manje vrijedna od one iz 2022. godine. “Sve kategorije naših korisnika bez obzira jesu li umirovljenici ili umirovljenici primatelji nacionalne mirovine ili korisnici doplatka za njegu i osobne invalidnine, dobit će isti iznos”, kazala je Vidović.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.