Prati nas

Vijesti

Dobro dođe

Županja povećala božićnice za umirovljenike i proširila krug primatelja

U Gradu Županji ove su godine odlučili povećati iznos božićnice i isplatom obuhvatiti veći broj umirovljenika.

Objavljeno

|

Božićnica za umirovljenike
foto: Markus Spiske/Unsplash

Grad Županja i ove će godine u prosincu, mjesecu darivanja, obradovati svoje umirovljenike i isplatiti im božićnice, ovaj put u iznosu od 50 eura (376 kuna).

Pravo na božićnicu ostvaruju umirovljenici s prebivalištem na području Županje koji su korisnici mirovine prema propisima Republike Hrvatske i/ili prema propisima druge države, s mjesečnim iznosom mirovine od 500 eura i manjim, uz uvjet da ne ostvaruju druge prihode po osnovi imovine ili na neki drugi način, javlja Glas Slavonije.

Svima njima Grad će tijekom prosinca na tekuće račune uplatiti po 50 eura, a onima koji ih nemaju, Fina će taj iznos isplatiti u gotovini.

U Gradu Županji ove su godine odlučili povećati iznos božićnice i isplatom obuhvatiti veći broj umirovljenika. Lani su, podsjećamo, božićnice iznosile 300 kuna, a isplaćene su svima onima s mjesečnim mirovinama od 3000 kuna i nižima, a sada je taj cenzus podignut na 3767,25 kuna.

Financijska sredstva za isplatu božićnica osigurana su u gradskom proračunu za 2023. godinu u iznosu od 33.845 eura. Umirovljenici će Gradskoj službi podnositi zahtjev za isplatu uz kojoj prilažu kopiju važeće osobne iskaznice i odrezak posljednje mirovine, uz privolu za obradu osobnih podataka.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.