Prati nas

Vijesti

Iz palače pravde

Baka Sandra (52) je osuđena za nasilje nad unukom, prijavila ju je snaha

Incident se dogodio u ožujku na Trgu Senjskih uskoka u Zagrebu. Baka tvrdi da je samo željela odmaknuti unuka od psa. No snaha je pozvala policiju.

Objavljeno

|

Sandra tvrdi da je samo željela odmaknuti unuka od psa. Presuda nije pravomoćna, a policija traži kaznu od 1.600 eura i zabranu prilaska, što je sud odbio. Sandra je visokoobrazovana i dosad nije imala pravne probleme.
ilustracija: S. Bura/mj

Sandra (52) proglašena je krivom i osuđena jer je malodobnog unuka (8) u parku ošamarila po licu nakon što je unuk nogom lupio njihova psa. Prema presudi, sve se dogodilo u ožujku u 19 sati u parku u Zagrebu, Trg Senjskih uskoka b.b., u kojem je baka Sandra počinila nasilje u obitelji na štetu svog unuka, javlja Danica.

Dječak je vodio psa na povodcu, a nakon što je pas potrčao, “povukao ga je unaprijed te je isti uslijed gubitka ravnoteže pao na tlo u blato, nakon čega je ustao i kako je bio ljut na psa jer ga je srušio, psa je udario nogom”.

“U tom trenutku je baka prišla do unuka kako bi ga odmaknula od psa te ga potom tri puta ošamarila po desnom obrazu, čime ga je tjelesno kažnjavala, a što je kod malodobnog djeteta izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti”, navodi se uz presudi.

Nakon što su se vratili kući, dječak je majci, Sandrinoj snahi, ispričao što se dogodilo i ona je pozvala policiju. Rekao je da se zbog svega osjećao tužno. Sandra je na sudu sve poricala navodeći kako je unuka samo htjela odmaknuti i odgurnuti od psa koji je režao zbog udaraca nogom pa se bojala da će ga ugristi.

Policija je u prijavi za Sandru tražila kaznu od 1.600 eura i zabranu prilaska unuku, no sutkinja je to odbila. Baku je kaznila s 300 eura i 40 eura prekršajnih troškova, a zabranu joj nije izrekla jer je to bio “izoliran slučaj” u obitelji.

Presuda koja je donesena ovih dana je nepravomoćna te se Sandra i policija na nju mogu žaliti. Sandra je, inače, visokoobrazovana osoba s dobrim poslom i solidnim primanjima. Dosad je bila neosuđivana.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.