Prati nas

Vijesti

Naivnost

Daruvarka (55) čekala milijun eura nasljedstva, ostala je i bez svog novca

Putem društvene mreže kontaktirala ju je nepoznata osoba tvrdeći da je smrtno bolesna i da joj ostavlja milijun eura, tražeći pritom tek pokrivanje pristojbi.

Objavljeno

|

55-godišnja žena iz Daruvara prevarena je na društvenoj mreži. Nepoznata osoba nudila joj je milijun eura, izazvavši gubitak novca. Policija upozorava na oprez pri online ponudama i savjetuje konzultacije prije financijskih transakcija. Porez na naivnost može rezultirati ozbiljnim gubicima, ističu bjelovarski plavci.
ilustracija: S. Bura/mj

Prošle je srijede 55-godišnja žena s daruvarskog područja policiji prijavila da je prevarena. Naime, početkom prosinca joj se putem društvene mreže javila nepoznata osoba, a daljnji scenarij je već više puta viđen, budući da je riječ o globalnoj prijevari.

Kako je izvijestila Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska, nakon što se predstavila, osoba koja je kontaktirala žrtvu ispričala je svoju tužnu sudbinu. Kazala je da je smrtno bolesna i da nema kome ostaviti svojih – milijun eura. Kazala je žrtvi da će joj rado ostaviti taj imutak te da ista mora uplatiti tek potrebne pristojbe.

“Žrtva je, zaista, u dva navrata uplatila novac nakon čega joj se ova nepoznata osoba više nije javljala. Dapače, izbrisala je svoj profil na Facebooku, što je prevarenoj ženi otvorilo oči. Kad je shvatila da milijun eura nikada neće vidjeti, obavijestila je policiju. Policajci nisu priopćili koliko je žrtva izgubila novca, no u ranijim slučajevima “porez na naivnost” plaćao se u ciframa i do nekoliko desetaka tisuća eura.

“I ovog puta moramo istaknuti da sve što zvuči dobro i primamljivo, baš i nije takvo. Posavjetujte se s nekim od povjerenja prije bilo kakvih uplata novca i ne vjerujte osobama s kojima ne možete ostvariti kontakt u živo”, savjetuje policija.

Ako vam netko nešto želi pokloniti ili uplatiti ,zasigurno vas neće tražiti da prvo vi nešto uplatite njemu. U tom slučaju, od novca koji vam želi uplatiti može taj iznos umanjiti, zaključuju bjelovarski plavci.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.