Prati nas

Povjerljivo

Klizav teren

Krešo (71): ‘Supruga je u Stubakima našla ljubavnika, sretni smo’

Mnogi su se parovi pronašli u ovoj situaciji. Psihoterapeutkinja ističe ključni problem povjerenja te preporučuje temeljiti dogovor i postavljanje čvrstih pravila kako bi se izbjegle neugodne situacije.

Objavljeno

|

Krešimir, 71, i supruga, 62, pronašli su neočekivanu radost. Nakon izazova u spavaćoj sobi, hrabro su istražili otvorene opcije. Slučajno, u Stubičkim Toplicama, supruga je pronašla ljubavnika. Sada, uz 'Crno jaje' kao posrednika, svi su sretni i zadovoljni.
ilustracija: S. Bura/mj

Pismo naše čitateljice Željke pokrenulo je cijelu lavinu sličnih pisama u kojima nam se i muškarci i žene žale na nezadovoljavajući intimni život; bilo zbog zamora koji nastupa u dugim brakovima, bilo zbog zdravstvenih problema jednog od supružnika. Iznenađujuće, gotovo svi oni rješenje vide u uvođenju treće osobe u brak.

“Supruga je nervozna i napeta, želim joj olakšati”

Javio nam se tako čitatelj, kojeg ćemo za potrebe ovog članka nazvati Krešimir. Kaže, star je 71 godinu, a supruga mu ima 62 godine. “Ona stvarno izgleda deset godina mlađe. Prije četiri godine počeo sam imati probleme s potencijom. U početku, ženi nije smetalo, ali je polako postajala sve nervoznija i napetija. Zaključio sam da joj nedostaje fizičke ljubavi”, piše nam Krešimir koji dodaje da svoju suprugu naprosto obožava.

“Teško mi je bilo gledati je nezadovoljnu i potištenu pa sam odlučio predložiti joj da potraži ljubavnika. Rezolutno je odbila, ali postepeno smo o toj mogućnosti počeli razgovarati: Na kraju smo odlučili realizirati tu ideju. Želio sam da bude sretna i zadovoljna. Prva tri pokušaja bila su neuspješna pa smo proglasili kraj eksperimenta”, navodi naš čitatelj. Ali onda se sve promijenilo i to posve slučajno.

“Otišli smo preko ‘Crnog jajeta’ u Stubičke Toplice, bez programa i cilja. Drugog dana prijepodne bio sam na masaži. Kad sam se vratio na bazen, zatekao sam suprugu kako razgovara s jednim muškarcem. Upoznali smo se. Za večerom smo bili susjedi za stolom. I tako je počelo. Riskirali smo i sad supruga ima ljubavnika i svi smo zadovoljni”, pohvalio se Krešimir ne navodeći detalje ovog aranžmana.

Gotovo istovjetne želje ima i čitatelj The Guardiana koji se sa suprugom, nakon 40 godina braka, želi otisnuti u sličnu avanturu. No ne zna kako. “Niti jedno od nas ne odobrava traženje partnera putem interneta. Kako pronaći ‘prijatelja s povlasticama’ za nju s kojim bi mogla biti i kome bi vjerovala? Sva naša djeca žive daleko od nas pa nam nije previše važno hoće li netko saznati”, napisao je čitatelj u pismu kolumnistici i psihoterapeutkinji Pameli Stephenson Connolly.

Treba odgovoriti na bezbroj pitanja

“Ključni problem je povjerenje. Nije lako pronaći nekoga kome možete vjerovati u bilo kojem aspektu života – financije, posao, kućanstvo, čak i osobna njega, tako da će biti posebno teško kada je riječ o stvaranju ljubavnog trokuta”, odgovorila je psihoterapeutkinja. Connoly. Tvrdi da je prvi korak u realizaciji ovog plana temeljiti dogovor u kojem će se definirati aranžman i koji će unaprijed odgovoriti na pregršt pitanja. Svaka situacija mora se predvidjeti.

“Primjerice, je li u redu da treća osoba bude netko iz vaše zajednice koga biste mogli sresti u drugim situacijama? Biste li riskirali dovodeći tu osobu u svoj dom ili bi bilo bolje koristiti drugu lokaciju? Bi li vaša supruga viđala tu osobu sama ili biste bili prisutni? Koje granice želite postaviti? Koje su sigurnosne mjere? Ljudi su prirodno skloni osjećanju ljubomore. Iako možda mislite da ljubomora ne bi bila problem, vjerojatno bi bila. Kako biste to riješili? Biste li željeli čuti sve detalje?”

“To treba biti jasan, transparentan međusobni trostrani pristanak. Možda je najbolje potražiti već postojeću zajednicu swingera u vašem okruženju, jer ćete unutar nje vjerojatnije pronaći nekoga tko već ima iskustva s nekonvencionalnim vezama. No, i dalje će biti potrebno slijediti pravila, biti oprezan i pripremljen za neočekivane osjećaje i događaje”, zaključuje psihoterapeutkinja Connoly.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.