Prati nas

Povjerljivo

Napeti blagdani

Miro: ‘Na Badnjak smo jeli odojka, rekao sam krivu riječ i ostavila me’

Svake se godine gospodin Miroslav, kako tvrdi, oko blagdana potrudi nabaviti najboljeg odojka, čak se dogovori u pečenjari da ga ispeku te supruzi i njemu još vruć dođe na stol. No, već drugu godinu za redom, požalio nam se, objeduje sam.

Objavljeno

|

Usamljeni Miro razočaran je zbog nesuglasica s suprugom. Toni doživljava napetost sa ženom koja kulminira zbog nejednake raspodjele kućanskih poslova.
ilustracija: S. Bura/mj

Naš čitatelj Miro ostao je na razočaran i utučen kad ga je supruga na sam Badnjak ostavila samog za stolom. “I drugu godinu za redom Božić i Novu godinu slavim sam. Ove sam godine napravio baš sve po protokolu – kupio sam odojka, dao sam da ga se ispeče i sve je bilo u najboljem redu dok se u razgovoru nisam dotaknuo njezine obitelji”, požalio nam se.

Kad se ta tema nametnula u razgovoru, objašnjava, sve je otišlo u neočekivano lošem smjeru. “U tom se trenutku dogodio totalni kaos. Ona meni jednostavno ne dopušta da iznesem svoje mišljenje u pogledu bilo koga i čega s njezine strane obitelji. Njih se ne smije dotaknuti. Kad se to dogodilo, jednostavno se pokupila i otišla na sam Badnjak”, opisao je situaciju u kojoj se našao.

Gotovi isti je scenarij, piše nam, proživljavao i prošle godine. “Puno joj hvala na tome što me dvije godine za redom uspjela ovako poniziti, želim joj puno sreće s njezinom obitelji. To je to, razočaran sam toliko da nemam više što napisati”, zaključio je svoje pismo.

Ne priča sa mnom od Badnjaka

Nije gospodin Miro jedini koji je u svom domu ovih blagdana proživljavao pravu dramu. Naš čitatelj Toni napisao nam je da će Badnjak pamtiti po najgorem. “Žena se do zadnjeg prije večere motala po kuhinji, letjela je amo-tamo, a ja sam odmarao uz televizor.”

“Cijelo je vrijeme gunđala naglas, da ja čujem. Na kraju sam samo čuo da lupa po kuhinji i baca neke stvari, no svejedno je donijela jelo na stol i pozvala me”, opisao je.

“I čim sam sjeo, počela mi je govoriti da bi ja sad jeo, a da nisam htio pripomoći iako sam vidio koliko se ona oko svega pretrgla. Onda sam joj rekao da nije trebala i tu je još više pobjesnjela. Lupila je kuhačom po hrani i zaključala se u sobu. Od tada ne razgovara sa mnom. To se kod nas ponavlja, ali mislim da je za Badnjak i Božić mogla popustiti, suzdržati se. Baš mi je prisjelo”, piše nam.

Kako je dodao, poznaje ju i uvjeren je da neće pričati cijele blagdane. “Zanima me što će biti kad svećenik dođe na blagoslov. Tad bi mogla popustiti jer će joj biti neugodno. I trebalo bi joj biti. Nije u redu tjerati toliki inat cijeli život zbog gluposti”, napisao je na kraju.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.