Prati nas

Vijesti

Javni prijevoz

Tomašević o isporuci prvog od 11 polovnih tramvaja: Veselim se!

Novi tramvaji stižu za dvije godine pa je nabava ovih 11 rabljenih tramvaja, po cijeni jednog novog, strateško privremeno rješenje, poručuju iz Grada.

Objavljeno

|

Gradonačelnik Tomašević s tramvajem iz Augsburga. Prikazuje dolazak prvog od 11 rabljenih tramvaja, ključnog koraka u unaprjeđenju zagrebačkog javnog prijevoza. Ova slika simbolizira angažman u osiguranju bolje mobilnosti uz ekonomske uštede.
foto: zagreb.hr

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević (Možemo) izvijestio je građane da je u metropolu stigao prvi od 11 rabljenih tramvaja iz Augsburga.

“Nakon što smo osigurali 40 milijuna eura za 20 novih niskopodnih tramvaja i potpisali ugovor o isporuci, ovo je još jedan korak ka dugoročnom cilju boljeg javnog prijevoza kroz povećanje broja vozila, smanjenje kvarova i češće vožnje na pojedinim linijama”, objasnio je gradonačelnik.

“Rok isporuke 20 novih tramvaja je za dvije godine pa će se 11 rabljenih tramvaja, kupljenih po cijeni jednog novog, pokazati kao izvrsno rješenje do dolaska novih, a ulicama će voziti još 10-15 godina. Bivša vlast je zanemarivala potrebe građana, pa je zadnji tramvaj isporučen prije čak 13 godina. Veselim se da nakon toliko godina ZET napokon dobiva pojačanje u vidu ovih tramvaja!”

Riječ je od AD Tranzovom modelu GT6 proizvedenom 1996. godine u Njemačkoj koji će nakon prilagodbe i homologacije na zagrebačke ceste izaći za otprilike mjesec dana. Podsjetimo, iako je gradonačelnik javno govorio da je riječ o vozilima koja su stara 15 do 20 godina, to se pokazalo netočnim. No stručnjaci tvrde da su reparirani prije desetak godina kao i to da su u boljem stanju od nekih tramvaja koji trenutno voze Zagrebom.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.