Prati nas

Povjerljivo

Nesretne okolnosti

Vahid (52): ‘Mlađa kći me samo iskorištava, pravim se da ne vidim’

Naš čitatelj Vahid piše nam da ima 52 godine i da je u životu puno propatio, a patnja još uvijek nije iza njega. Živi i radi u inozemstvu, a njegova bol su djeca iz propalog braka. O mnogo smo nesretnih sudbina poput ove već pisali, no svaka je vrijedna objave jer pokazuje koliko roditelji, koji su živjeli i stvarali za svoju djecu, pate kad dožive njihovo odbacivanje.

Objavljeno

|

Muškarac koji nema sreće u ljubavi, a obitelj ga iskorištava.
ilustracija: S. Bura/mj

U Njemačku je, piše nam gospodin Vahid, iz rodne Bosne i Hercegovine došao ’91 godine. “Živim u jednoj manjoj općini sa 22.000 stanovnika, gdje i radim. U BiH sam završio srednju limarsku školu, a u Njemačkoj sam dodatno završio za CNC operatora varioca, kao i za vozača autobusa. Zadnjih deset godina radim u jednoj tvrtki na otpremi robe”, piše nam o sebi.

Potom otkriva da je otac dviju kćeri. “Po dolasku u Njemačku upoznao sam suprugu i iako smo imali dvoje djece, nikada nisam bio prihvaćen od strane njezine obitelji. Život je tekao, ja sam radio i po 70 sati tjedno da bi oni sve imali. Supruga je odgajala djecu, doduše po svome, ali u redu, mislio sam da tako treba biti”, piše nam.

Tri srčana udara

Potom otkriva da su 1998. napustili Njemačku i otišli živjeti u drugu državu te su tu započeli novi život. “Kupili smo kuću, ja sam i dalje toliko radio. Na kraju sam imao tri srčana infarkta”, piše nam.

Kroz pismo se provlači tuga što je cijeli život imao osjećaj da ga mlađa kći ne voli, a otkako se prije četiri godine razveo, to ga još više peče. “Otkako smo se supruga i ja rastali, to više nije to s mojom djecom. Starija ipak brine za mene, ali mlađa me pokušava iskoristiti i ništa drugo. Nikada joj to nisam spočitao, javi mi se kad ona hoće i ja sam svaki put ljubazan prema njoj”, napisao je.

Nakon razvoda, otkriva nam, imao je još dvije ljubavne veze. “Kad njima to ljudski kažem, one mi odbruse da ih to ne zanima. Osobito mlađoj kćeri niti jedna nije odgovarala. Živimo 20 kilometara jedni od drugih, ali zadnjih mjeseci sve se pogoršalo, najmanje se vidim s mlađom kćeri. Ja ju ne zanimam, samo nek’ dajem”, piše o svojim osjećajima.

Kad prijatelji okrenu leđa

Ima, požalio se, i jako malo prijatelja, a sve se urušilo te je spoznao tko mu je prijatelj tek nakon što se razbolio. “Nakon mojih infarkta vidio sam da nemam prijatelja. Vjerujte mi da nije bilo nimalo lako to prihvatiti. Još je gore to što ovdje imam i brata za kojeg u svakom smislu riječi, život želim dati. A onda sam prije pet godina za njega odjednom bio najgori čovjek na svijetu, tako da sam odlučio prekinuti kontakt s njim, da se oporavim psihički od tog razočaranja”, piše utučeno.

Samo jedna želja

Volio je, povjerava nam nadalje, posljednju ženu s kojom je bio u vezi. “Međutim, ona se pokazala manipulatoricom i sve je bilo dobro prvih šest mjeseci, a onda je nastao pakao. Hvala Bogu i tome je došao kraj. Sada još samo želim sresti nekoga tko ima dušu i srce, i ne gleda samo materijalno. I skrasiti se.”

“A moja djeca neka su živa i zdrava. Mnogo mi toga još leži na duši jer sam jako osjećajna osoba i sve negativno što mi se događa odražava se na moje zdravlje”, izjadao nam se i tako olakšao dušu iskreni gospodin Vahid.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.