Prati nas

Vijesti

Crna kronika

Zadranka (58) mislila da kupuje dionice, ostala je praznog računa

Očekivala je zaradu na dionicama, no postala je žrtva investicijske prijevare. Ovo je samo jedan slučaj u nizu sličnih slučajeva u Hrvatskoj.

Objavljeno

|

Zadranka je prevarantima na Facebooku uplatila 11.000 eura, ali dionice nije dobila.
ilustracija: S. Bura/mj

Zadarska policija je izvijestila o novoj prijevari na koju je, ovoga puta, nasjela 58-godišnja žena. Žrtva je u rujnu putem društvenih mreža stupila u kontakt s nepoznatim muškarcem koji joj se predstavio kao broker.

Kako to već biva u ovakvim situacijama, ponudio joj je kupnju dionica, što se žrtvi činilo sasma isplativom investicijom. Svojom je bankovnom karticom autorizirala više novčanih transakcija čiji je ukupan iznos oko 11.000 eura. No, nakon svih tih uplata shvatila je da je prevarena pa je potražila pomoć policije.

Policijska uprava zadarska poziva građane na oprez kako ne bi postali žrtvama investicijskih prijevara. Stoga budite vrlo oprezni, dobro se informirajte i potražite financijski savjet od provjerenih stručnjaka prije nego što uložite novac u rizične investicije. Pogotovo ako se radi o ulaganju u kriptovalute.

Policija moli građane da u komunikaciji s nepoznatim osobama osobito ne dostavljaju osobne podatke ili brojeve bankovnih kartica, a posebno da se ne ustupaju zaporke aplikacija internetskog bankarstva, kao ni druge podatke vezane za autorizaciju bankovnih transakcija!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.