Prati nas

Vijesti

Crna kronika

Bjelovar: Ostavila majku u neljudskim uvjetima i još joj naplaćivala usluge

Majka je bolesna i teško pokretljiva te prima mirovinu od samo 132 eura. Sada je smještena u udomiteljsku obitelj.

Objavljeno

|

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru potvrdilo je da je podiglo optužnicu protiv 55-godišnjakinje koja je svoju vremešnu majku ostavila u teškom položaju, javlja N1. Riječ je o kaznenom djelu za koje Kazneni zakon RH predviđa do tri godine zatvora, a kažnjava se ona osoba koja krši obiteljske obveze i ostavi nekog sebi bližnjeg koji se ne može sam o sebi skrbiti u teškom položaju. U ovom slučaju radilo se o majci i kćeri. Kćerka je mjesecima, kako stoji u optužnici, ostavljala majku bez adekvatne skrbi. Trajalo je to od travnja do srpnja 2022. godine. Vremešna majka bila je bolesna i slabo pokretna te se nije mogla brinuti sama za sebe. Unatoč tome kćer ju je ostavila da živi u kući koja nije bila primjerena za život osobe njezine dobi, niti za osobu koja je bila u takvom zdravstvenom stanju. Povrh svega, tvrdi tužiteljstvo, majci je naplaćivala određene usluge budući da je znala da ova prima mirovinu od 132 eura. Kada se konačno doznalo za tešku sudbinu ove starice smještena je u udomiteljsku obitelj, dok će kćer završila pod kaznenim postupkom. Uskoro će biti izvedena pred sud te će odgovarati za kazneno djelo koje joj je optužnicom stavljeno na teret.
ilustracija: S. Bura/mj

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru potvrdilo je da je podiglo optužnicu protiv 55-godišnjakinje koja je svoju vremešnu majku ostavila u teškom položaju, javlja N1.

Riječ je o kaznenom djelu za koje Kazneni zakon RH predviđa do tri godine zatvora, a kažnjava se ona osoba koja krši obiteljske obveze i ostavi nekog sebi bližnjeg koji se ne može sam o sebi skrbiti u teškom položaju.

U ovom slučaju radilo se o majci i kćeri. Kćerka je mjesecima, kako stoji u optužnici, ostavljala majku bez adekvatne skrbi. Trajalo je to od travnja do srpnja 2022. godine.

Vremešna majka bila je bolesna i slabo pokretna te se nije mogla brinuti sama za sebe. Unatoč tome kćer ju je ostavila da živi u kući koja nije bila primjerena za život osobe njezine dobi, niti za osobu koja je bila u takvom zdravstvenom stanju. Povrh svega, tvrdi tužiteljstvo, majci je naplaćivala određene usluge budući da je znala da ova prima mirovinu od 132 eura.

Kada se konačno doznalo za tešku sudbinu ove starice smještena je u udomiteljsku obitelj, dok će kćer završila pod kaznenim postupkom. Uskoro će biti izvedena pred sud te će odgovarati za kazneno djelo koje joj je optužnicom stavljeno na teret.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.