Prati nas

Vijesti

Imovina

Goranka (61) ukrala automobil i podizala novac s računa umrlog

Policija nije objavila u kakvom je odnosu osumnjičena s pokojnikom, a protiv nje je podnesena kaznena prijava.

Objavljeno

|

Smije li se podizati novac s kartice umrle osobe?
ilustracija: S. Bura/mj

Ono što ostane iza pokojnika često je puta meta grabeži obitelji, ali i osoba koje nisu u obiteljskoj vezi s preminulom osobom. Pokazuje to slučaj iz Gorskog kotara.

Naime, policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krivotvorenje isprave i računalna prijevara.

Riječ je o osobi za koju je provedenom kriminalističkom obradom utvrđenom kako je u travnju prošle godine na području Gorskog kotara u ugovoru o kupoprodaji motornog osobnog vozila krivotvorila potpis pokojnog 74-godišnjeg hrvatskog državljanina, vlasnika tog vozila i prijepis istog pred službenim osobama učinila na svoje ime.

Nakon toga je u sljedećih nekoliko dana i više puta nedozvoljeno koristila bankovnu karticu pokojnika te na bankomatima podizala novac s njegovog računa. Time je pravne nasljednike pokojnog 74-godišnjaka oštetila za oko 3.600 eura.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, a zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, 61-godišnjakinja je kazneno prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu. Policija nije objavila u kakvom je odnosu bila s pokojnikom.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.