Prati nas

Vijesti

Na sleme, na sleme!

Tomašević: ‘Odlučio sam, ovoga vikenda besplatna žičara za sve!’

Ova vijest obradovat će mnoge Zagrepčane, ali i posjetitelje metropole. Mnogima će ovo biti i prva vožnja novom sljemenskom žičarom.

Objavljeno

|

Besplatan prijevoz Sljemenskom žičarom 20. i 21. siječnja 2024. uz sunčano vrijeme. Preporučuje se javni prijevoz zbog ograničenih parkirnih kapaciteta. Skijaška sjedežnica nije u funkciji, ali se priprema nova 4-sjedna sjedežnica. Zimska služba čisti snijeg na 2.644 km prometnica u Zagrebu. Tramvaji normalno prometuju, nekoliko autobusnih linija se normalizira. Sljemenska cesta ponovno otvorena. Zahvala žurnim službama na brzoj reakciji. #Sljeme #Zagreb #BesplatnaŽičara
Žičara Sljeme (screenshot: Youtube)

Ovaj vikend, 20. i 21. siječnja 2024. godine sljemenska žičara će biti posve besplatna za sve korisnike. “S obzirom na snježni ugođaj, najavu sunčanog vremena i veliki broj posjetitelja koji se očekuju na Sljemenu ovaj vikend, odlučio sam ovu subotu i nedjelju omogućiti svim posjetiteljima besplatan prijevoz žičarom”, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

“Građane pozivamo da u dolasku do žičare koriste javni prijevoz zbog ograničenih kapaciteta u garaži i na otvorenim parkiralištima u blizini donje postaje žičare. Isto tako, pozivamo građane da se ne upućuju osobnim automobilima na vrh Sljemena kako bi se smanjile gužve, odnosno da koriste besplatnu žičaru.”

“Napominjemo i da od srpanjske oluje skijaška sjedežnica na Sljemenu nije u funkciji, te je Grad Zagreb u postupku pripreme za novu 4-sjednu sjedežnicu”, navodi Tomašević.

“Vezano uz zimske uvjete u Zagrebu, sinoć je podignut stupanj pripravnosti Zimske službe Grada Zagreba, a od ranog jutra je svih 240 ekipa s vozilima čistilo snijeg na 2.644 kilometra prometnica u Zagrebu. Sve tramvajske linije cijeli su dan prometovale uobičajeno, a od 147 autobusnih linija desetak uglavnom brdskih linija koje su bile prekinute su u postupku normalizacije, te se ona očekuje u najskorijem roku. Sljemenska cesta koja je bila zatvorena na par sati, ponovno je otvorena za promet.”

“Zahvaljujemo svim žurnim službama na primjerenoj reakciji koja je doprinijela brzoj normalizaciji prometa i svih funkcija u glavnom gradu Republike Hrvatske”, stoji u službenoj objavi iz Ureda gradonačelnika.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.