Prati nas

Vijesti

Oprez!

Umirovljenica (72) iz Otočca kupovala dionice, ostala je praznog računa

Nesretna Ličanka je samo jedna od žrtava sličnih, ako ne i istih, prevaranata o kojima u zadnje vrijeme izvještavaju policijske uprave diljem Hrvatske.

Objavljeno

|

Nesretna umirovljenica (72) iz Otočca postala žrtva računalne prijevare. Telefonski je uplaćivala 200 eura na račun u Litvi za kupnju dionica, no prevaranti su izvukli 7.000 eura. Građanima savjetujemo oprez u komunikaciji i ne otkrivanje osobnih podataka. Policija traga za počiniteljem. #RačunalnaPrijevara #Otočac #Policija
ilustracija: S. Bura/mj

Umirovljenica (72) iz Otočca jučer je u Policijskoj postaji Otočac prijavila da je žrtva računalne prijevare, izvijestila je Policijska uprava ličko-senjska.

Prema objavljenim podacima, žena je na društvenoj mreži vidjela objavu o prodaji dionica jedne tvrtke te je telefonski komunicirala sa ženskom osobom koja ju je uputila da na račun banke u Litvi uplati iznos od 200 eura, što je oštećena i učinila.

No, kako to već biva, dobila je obavijest o izvršenoj transakciji i podizanju novca s njenog računa koji je nadilazio spomenutih 200 eura pa je pričinjena šteta u konačnici veća od 7.000 eura. Iz svega se može iščitati da je nesretna žena povjerila, možda i nesvjesno, autorizacijske podatke svoje kartice prevarantima.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

“Savjetujemo građanima da u komunikaciji s nepoznatim osobama ne dostavljaju osobne podatke ili brojeve bankovnih kartica, a posebno da se ne ustupaju zaporke aplikacija internetskog bankarstva, kao ni druge podatke vezane za autorizaciju bankovnih transakcija”, poruka je iz Policijske uprave ličko-senjske.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.