Prati nas

Vijesti

Socijalni transferi

Zagreb isplaćuje umirovljeničku naknadu za siječanj, ovo su uvjeti

Redovitu novčanu naknadu umirovljenicima Grad Zagreb isplaćuje mjesečno u iznosu od 26,54 do 66,36 eura.

Objavljeno

|

Zagrebačka pomoć za umirovljenike
foto: Sandro Bura

Novčana naknada umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec siječanj 2024. isplaćivat će se putem tekućih računa i putem Hrvatske pošte, objavio je Grad Zagreb. Korisnicima koji imaju otvorene tekuće račune novčana naknada isplaćena je danas, 15.01.2024. godine.

Korisnicima koji novčanu naknadu primaju putem Hrvatske pošte isplaćivat će se od srijede 17.01.2024. godine. Umirovljenici koji istu nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima deset dana od početka isplate. Nakon tog roka nema retrogradne isplate.

Pravo na novčanu naknadu ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske koji prije podnošenja zahtjeva na priznavanje prava na novčanu naknadu umirovljenicima prebivaju na području Grada Zagreba najmanje 5 godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 238,90 eura mjesečno. Radi ostvarivanja prava na novčanu naknadu umirovljenici se razvrstavaju u četiri skupine:

I. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 119,45 eura mjesečno

II. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 119,46 eura do 159,27 eura mjesečno

III. skupina – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 159,28 eura do 199,08 eura mjesečno

IV. skupina – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 199,09 eura do 238,90 eura mjesečno

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 66,36 eura naknade mjesečno, umirovljenici II. skupine na 53,09 eura naknade mjesečno, umirovljenici III. skupine na 39,82 eura, a umirovljenici IV. skupine na 26,54 eura naknade mjesečno.

Za dodatne informacije možete se javiti na adresu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, Nova cesta 1.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.