Prati nas

Vijesti

Euri čekaju

Ako ste izgubili novac, zagrebačka policija moli da dođete po njega

Policija čega da joj se javi vlasnik novca. Kolika je suma u pitanju, za sada, nije otkriveno.

Objavljeno

|

Policija je pronašla novac. Čeka da joj se javi vlasnik.
ilustracija: Ru Dur/Unsplash

“U srijedu, 21. veljače, na Aveniji Dubrovnik, na području Zagrebačkog Velesajma, pronađen je novac i predan policiji”, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka. Iznos i valuta nisu objavljeni.

Policija poziva vlasnika da ju najprije kontaktira na broj telefona 01/4570 320 radi daljnjih dogovora oko dolaska u u VI. policijsku postaju Zagreb (Novi Zagreb), Trg Narodne zaštite br. 1. Kako novac ne bi završio kod onoga komu ne pripada, za očekivati je da će vlasnik policijskim službenicima morati objasniti okolnosti gubljenja novca, mjesto i točan iznos.

Iako nije navedeno kako je novac završio u policijskoj postaji, za pretpostaviti je da ga je donio pošteni nalaznik. A on, u tom slučaju, ima pravo i na nagradu. Nalaznik ima pravo na deset posto nađenog iznosa, ali samo ako je u policiji u obrascu izričito naveo da zahtjeva “nalazninu”.

Naime, u Zakonu o vlasništvu članak 137. – stavak 1. propisuje: Nalaznik ima pravo na nalazninu u visini od 10% od prometne vrijednosti stvari, a i naknadu za nužne troškove koje je imao u svezi s nađenom stvari. 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.