Prati nas

Vijesti

Milojko Spajić

Crna Gora isplatila mirovine, minimalna je 450 eura

Premijer Crne Gore Milojko Spajić objavio je da su isplaćene sve mirovine za siječanj, koje su ovog puta minimalno 450 eura.

Objavljeno

|

Što će Milojko Spajič učiniti s penzijama?
Milojko Spajić (screenshot: RTCG)

“Upravo mi je javljeno da su isplaćene sve mirovine za siječanj koje će ovoga puta biti bar 450 eura. Izuzetno mi je drago što ste baš vi prvi osjetili pogodnosti programa Evropa Sad 2. Preko 74.000 naših građana će najzad imati dostojanstvena primanja”, naveo je premijer Milojko Spajić u objavi na Twitteru.

“Sva obećanja i planove koje najavimo ispunimo. Hvala vam na podršci, grabimo ka daleko ljepšoj budućnosti Crne Gore”, dodao je.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, korisnika najniže mirovine (kojima je mirovina određena prema Zakonu o mirovinskom osiguranju) u Hrvatskoj je u siječnju bilo 265.565 pri čemu je prosjek isplaćenih mirovina u ovoj kategoriji bio 350 eura.

Prosječna hrvatska mirovina za siječanj iznosila je 495,50 eura, dok je bez međunarodnih ugovora taj prosjek 556,60 eura.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.