Prati nas

Show

Oporavak

Gabi se oporavlja u domu: ‘Lijepo se brinu o meni, dolaze mi obitelj i prijatelji’

Sad ću se posvetiti konačno sebi, imam dosta tešku ozljedu i nema potrebe da se forsiram, kazala je novinarima.

Objavljeno

|

Gabi Novak nakon ozlijede oporavlja se u rehabilitacijskom domu.
Gabi Novak (screenshot: Croatia Records/Youtube)

Pjevačica Gabi Novak (87) oporavlja se od ozljede kralježnice u jednom zagrebačkom domu za rehabilitaciju. “Stigla sam prije dva tjedna. Morat ću se držati nekih pravila i odmarati. Tu ostajem još mjesec-dva”, kazala je Gabi.

“Lijepo se brinu za mene, dolazi mi obitelj, muzičari… Sve je dobro. Divno je da postoje ovakva odmarališta, da ne umaram obitelj, a i da se ja sama malo maknem i odmorim”, ispričala je za 24 sata. Nakon oporavka prvo će otići na Hvar, a onda kao i svakog ljeta u Šibenik, rodni grad njenog pokojnog supruga Arsena Dedića.

“Sad ću se posvetiti konačno sebi, imam dosta tešku ozljedu i nema potrebe da se forsiram. Na mladima svijet ostaje, meni je bitno sad da moja unuka Lu dobro radi. Mislim da je 65 godina pjevanja zaista dovoljno. Iza mene je jedna lijepa, mirna i umjerena karijera”, kazala je Novak.

Gabrijela Novak Dedić rođena je 8. srpnja 1936. Djetinjstvo je provela u Berlinu te na Hvaru. U Zagrebu je završila Školu za primijenjenu umjetnost (grafički smjer) i isprva radila kao crtačica u Studiju za crtani film Zagreb filma. U nekoliko je animiranih filmova izvodila vokalizaciju, npr. pjesma Monotonija u filmu “Inspektor se vratio kući” Vatroslava Mimice, 1959.

Među prvim joj je snimljenim pjesmama “Sretan put” u dugometražnom igranom filmu H-8 Nikole Tanhofera iz 1958. godine. Kao pjevačica prvi je put javno nastupila te iste 1958. u Ljubljani s revijalnim orkestrom pod ravnanjem Bojana Adamiča, nakon čega je redovito nastupala na glazbenim festivalima i izgradila jednu od najblistavijih karijera bivše države i Hrvatske. 1970. godine udala se za kantautora Arsena Dedića i ostala s njim sve do njegove smrti 2015. godine.

“Mojih 45 godina života s Arsenom bilo je burno, ali i lijepo s bonacama i burama. Živjeti s Arsenom nije bilo lako i jedna sam od rijetkih njegovih prijateljica koja je izdržala i preživjela sve (smijeh). Bio je divno s njime živjeti, trpjeti, raditi, lijepo je u životu biti s nekim koga punim srcem voliš i poštuješ. Teško je živjeti s umjetnicima jer traže svoju slobodu i Arsen mi je uvijek govorio; hvala ti na toj slobodi i što me nikada nisi pitala kako, kuda, zašto i s kim odlazim. Samo tako jedan odnos u životu može trajati.  Hvala mu na tih 45 godina u kojima smo se lijepo nadopunjavali i šteta što nije s nama”, izjavila je svojevremeno za Večernji list.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.