Prati nas

Vijesti

Novac

Koalicija Umirovljenici zajedno treba vašu donaciju: ‘Demokracija košta’

Olovka u rukama umirovljenika na izborima snažno je oružje u borbi protiv siromaštva ljudi treće životne dobi, da bi prestala lažna obećanja svih vladajućih do sada koja su davali iz izbora u izbore moramo se izboriti da naši zastupnici u Hrvatskom saboru odlučuju o našoj sudbini, poručuju iz koalicije osam stranaka.

Objavljeno

|

Politička platforma Umirovljenici zajedno prikuplja donacije za parlamentarne izbore. Borit će se za novi izračun mirovine i ukidanje penalizacije nakon 65. rođendana.
ilustracija: S. Bura/mj

Koalicija umirovljeničkih stranaka Umirovljenici zajedno počela je prikupljati donacije za financiranje kampanje za predstojeće parlamentarne izbore. “Donacija koja je uplaćena od srca nam  vrijedi isto bez obzira je li uplaćen iznos od eura ili tisuću eura”, poručuju građanima te nude dvije opcije za uplatu novca: putem stranice za crowdfunding ili izravno na transakcijski račun koalicije.

Najavljuju da će se, uđu li u parlament, boriti za novi izračun mirovine na temelju 75 – 80 posto neto plaće pojedinca kroz deset najpovoljnijih godina. Aktualna vrijednost mirovine za svaku godinu radnog staža bit će 20 eura, a budu li u mogućnosti, ukinut će i penalizaciju nakon 65. rođendana umirovljenika.

“Umirovljenici zajedno – Politička platforma treba vašu donaciju kako bi se što uspješnije pripremili za parlamentarne izbore i osvajanje što više  mandata u Hrvatskom saboru, a kampanja kao što svi znamo košta. Demokracija košta”, navode u pozivu građanima.

Umirovljenici zajedno – Politička platforma, koja objedinjuje 8 umirovljeničkih stranaka, stvorena je kako bi odgovorila na nepravdu i prestala vjerovati u bajke koje pričaju svi vladajući samo zato jer je očigledno da umirovljenike trebaju samo pred izbore.

Zakon precizira da se troškovima izborne promidžbe smatraju troškovi nastali u svrhu javnog predstavljanja izbornih sudionika i njihovih izbornih programa te pozivanja birača da za njih glasuju, kao i ostali troškovi koji su izravno povezani s izbornom promidžbom. 

Prema DIP-u donacija na poseban račun za financiranje troškova izborne promidžbe zakonita je crowdfunding kampanjom preko društvenih mreža, ali je potrebno znati identitet svakog donatora. Donatori putem ove platforme mogu ostati anonimni za javnost, ali ne i za primatelje donacije, budući da će sve donacije, zajedno s OIB-om donatora, biti zabilježene u izvješću o donacijama.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.