Prati nas

Povjerljivo

razočarana je

Marija (70): Mirovina mi je 150 eura, a sin je škrt gospodin

Teške životne priče dolaze do nas. Upravo bolno bilo je čitati ispovijest gospođe Marije koja nam je povjerila kako ju je sin grubo izbacio iz života. I ne pati samo za njim, već i za unucima s kojima joj je zabranjen kontakt.

Objavljeno

|

Marija, umirovljenica s mizernom mirovinom, pokušava očuvati obiteljsku vezu, ali sinova neosjetljivost i nedostatak brige je slama. Njezina potresna priča o izgubljenom povjerenju i životnoj borbi.
ilustracija: S. Bura/mj

Našoj čitateljici Mariji san ne dolazi na oči, a stres zbog narušenog odnosa sa sinom pojačava joj i bolest koja je već dugo prati. “Kad sam se razboljela, mislila sam da je vrijeme da svoj stan prepišem na sina, jer ja živim sa drugim suprugom. Naprosto sam željela da taj stan ostane mom djetetu”, piše nam najavljujući u kom smjeru idu njezine nevolje.

“Tijekom ovih deset godina koliko moj sin taj stan koristi kao poslovni prostor, rijetko mi je dao nešto minimalno novaca, iako nisam bila mirovini niti sam imala bilo kakve prihode. Živjela sam od čišćenja stanova i radila ono što sam bolesna mogla”, objašnjava nadalje.

Bolest napreduje, pomoći niotkuda

Sada je, piše nam, u mirovini koja joj iznosi svega 150 eura. “Sve sam bolesnija, što za sobom nosi i sve veće troškove. Pomoći niotkuda. Moj sin koristi stan i izvrsno zarađuje, jako dobro živi sa svojom obitelji i sve si priušte. Prije par mjeseci došla sam u njegov ured, no uvidjela sam da kasni na posao pa sam njegovu suradnicu pitala je li to uvijek tako. Ona je rekla: Da. Potom ga je nazvala rekavši mu da ja dižem paniku”, opisuje situaciju koja je prethodila strašnom zamjeranju sina.

“Nakon toga on je nazvao mene i naredio mi da odmah izađem iz njegovog ureda. Osjećala sam se kao da me netko ošamario posred lica. Nisam mogla doći k sebi i pitala sam se da li sam dobro čula što je rekao, ne mogavši razaznati dobro ni što se zbiva”, otkriva u kakvom je šoku bila. Razlog zbog kojeg ga je majka u potrebi posjetila, nikad se nije potrudio saznati.

Nakon toga pokušala je stupiti u kontakt s njim, a kad je vidjela da ne ide drugačije, poslala mu je dvije govorne poruke u kojima mu je objasnila mu je dala svoju imovinu te da zbog njega živi u jako teškim životnim uvjetima. Nadala se da će je pitati za zdravlje i treba li joj pomoć, no umjesto toga, udarila je u zid.

“Čuvajte imovinu dok ste živi”

“Moj sin se do dana današnjeg nije očitovao. Teško mi je kako zbog njega, tako i zbog mojih unuka koje ne vidim niti čujem. Zdravlje mi se uslijed proživljenog stresa dodatno pogoršalo, patim za djecom, ne mogu spavati, potpuno sam bezvoljna. Svaki dan se pitam kako vlastita djeca mogu biti tako okrutna prema roditeljima. Kakva su to vremena došla?” pita se gospođa Marija.

Budući da se jako opekla kad je imala previše povjerenja u svoje dijete, naše je čitatelje upozorila da budu oprezni. “Moja je poruka svim roditeljima da svoju imovinu čuvaju do svoje smrti. Ne prepisujte na nikoga ništa kako ne bi doživjeli ovo što ja proživljavam. Lijepi pozdrav svim umirovljenica”, poruka je naše umirovljene čitateljice Marije.

Zanima nas vaša priča

Želite li i vi, posve anonimno, podijeliti svoje iskustvo i viđenje ove teme s nama i našim čitateljima, možete to učiniti putem web obrasca Povjerljivo. Napišite svoju priču!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.