Prati nas

Mozaik

Sezona počinje

Priroda je spremna: Botanički vrt otvara vrata, umirovljenicima besplatno

Botanički vrt je osnovan 1889. godine. Prvi radovi započeli su 1890. godine, a prva sadnja obavljena je 1892.

Objavljeno

|

Uživajte u ranoj proljetnoj čaroliji! Botanički vrt u Zagrebu otvara svoja vrata 15. veljače 2024. Raskoš raznolikog cvijeća, od visibaba do šafrana, očarava već sada. Posjetite nas i uživajte u bogatstvu naših biljnih zbirki.
foto: Amar Hodžić/Scopio

U četvrtak, 15. veljače 2024. u 9.00 h, nakon kratkog zimskog mirovanja, vrata će otvoriti Botanički vrt Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

“Iako možemo očekivati još hladnih dana pa čak i snijeg, proljetnice su nas opet iznenadile svojim ranim pojavljivanjem. Osim očekivanih žutih cvjetova ozimica pojavile su se visibabe i drijemovci, a polako se pokazuju i šafrani, jaglaci, kukurjeci… Stoga smo ubrzali osnovne pripremne radove čišćenja staza i nasada, kako bismo vam omogućili da dođete uživati u dašku proljeća i bogatstvu naših zbirki samoniklog bilja hrvatske flore”, poručuju iz Vrta.

Radno vrijeme Vrta u veljači bit će ponedjeljkom i utorkom od 9 do 14:30 h, a ostale dane (uključujući subotu i nedjelju) od 9 do 16 sato.

Ponedjeljkom i utorkom tijekom školske godine ulaz u Vrt je besplatan za sve posjetitelje, a ostale dana plaća se ulaznica od 2 EUR (redovna) ili 1 EUR (učenici i studenti). Dobra vijest je da od ove godine svi umirovljenici s hrvatskim državljanstvom ulaze u Vrt besplatno, uz predočenje osobne ili umirovljeničke iskaznice.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.